VACANTE TEMATICE
VACANTE EXOTICE SI DE LUX
CALENDAR PLECARI
FACEBOOK
CURS VALUTAR
VREMEA
Peninsula Iberică sau Iberia se află în sud-vestul extrem al Europei. Este cea mai vestică și cea mai sudică dintre cele trei peninsule din sudul Europei (iberică, italică și balcanică). Este mărginită la sud și est de Marea Mediterană, iar la nord și la vest de Oceanul Atlantic. Munții Pirinei formează marginea nord-estică a peninsulei, legând-o de restul Europei. În sud, se apropie foarte mult de coasta nordică a Africii. Este a treia peninsulă din Europa, cu o suprafață de 582 860 km².
Tarile Peninsulei Iberice:
Spania este destinatia perfecta pentru aventurieri, gurmanzi, dar si pentru iubitorii de arta. De la festivaluri vechi de secole la distractii oferite de insula Ibiza si de la arta si arhitectura maura si romana la Picasso si Juan Miro, calatorii au parte de o diversitate unica. Spania este o tara in continua transformare - caile ferate de mare viteza au cucerit terenul muntos al tarii, iar marile orase sunt dotate cu metrouri si cai ferate moderne, fapt ce confirma dezvoltarea economiei. Insa alaturi de modernitate veti gasi si tinuturi in care timpul pare ca sta pe loc, unde coloanele romane se inalta spre cerul albastru si ruinele turnurilor de veghe arabe pazesc peisajul vast.
Diversitatea geografica poate surprinde turistii care identifica Spania cu plajele si turismul de litoral. In aceasta tara veti gasi de toate, de la campii si vai inverzite, dealuri si munti inzapeziti in nord, la regiuni aproape desertice in sud. In partile de sud si de vest va asteapta plajele cu nisip alb, iar in insulele Canare de origine vulcanica veti gasi plaje cu nisip de culoare neagra. In fiecare an milioane de turisti vin in Spania, tara devenind una dintre cele mai importante destinatii turistice, pe locul trei ca popularitate in Europa.
Portugalia are suficiente locuri listate ca patrimoniu mondial de catre UNESCO si minunatii naturale si culturale pentru a atrage atentia oricarui vizitator, peo perioada mai indelungata de timp. Tara are o diversitate surprinzatoare, o clima idilica si locuitori primitori, asta fara a mai mentiona imaginile de carte postala a coastei stancoase, plajelor primordiale si a pescarilor, strazilor pietruite, caselor varuite si castelelor de poveste.
Portugalia ofera oportunitati nelimitate, de la petreceri in statiunile de litoral sofisticate, la plimbari in centre medievale precum Lisabona, Porto, Braga sau Coimbra.
In privinta sporturilor, Portugalia este o destinatie de top pentru golf, tenis, pescuit, calarie, windsurfing si schi nautic. Alte experiente de neuitat includ Fado, muzica soul a Portugaliei, sarbatorile de la tara, cu traditii folclorice vechi de secole, degustari de vinuri si bucate delicioase din peste.
Andorra.Aproape ascunsa intre Franta si Spania, mica principalitate a Andorrei este un taram cu vai inguste si peisaj alpin. Tara este traversata de un drum principal ce merge de la nord-est spre sud-vest si de-a lungul caruia se afla principalele comunitati. Multe dintre acestea sunt sate cu biserici cu arhitectura romanesca si case in stil local. Ceva mai departe de drumul principal sunt catune uitate de timp, care va ofera peisaje spectaculoase.

Destinatii - Peninsula Iberica

Portugalia

Portugalia

Spania

Spania

Oferte - Peninsula Iberica

pagina 1/2
pagina 1/2