; &ev=PageView&noscript=1 />

Vizită în Țara Zarandului

Plecare din Timișoara cu preluare din Lugoj

 
Transport
Perioada 28.04.2024
Tarif
de la
 
3793
persoană

Vizită în Țara Zarandului

Atracțiile excursiei: Muzeul Aurului de la Brad, Complexul de

Monumente de la Țebea, Mănăstirea Crișan

Plecare din Timișoara cu preluare din Lugoj

 

Plecare la 07.00 de la Casa “Adam Müller-Guttenbrunn”, Str.Gheorghe Lazăr nr.10-12.

Traseul: Timișoara – Lugoj – Brad – Țebea – Timișoara.

Itinerariu: se vizitează Muzeul Aurului de la Brad; Complexul de Monumente de la Țebea; oprire pentru masă la Fabrica de virsli de la Podele, Luncoiu de Jos; întoarcere spre Timișoara.

Țara Zarandului (cunoscută și sub denumirea de Țara Moților), o zonă aproape la fel de întinsă ca și Maramureșul dar nu la fel de cunoscută, este poziționată de-alungul albiei Râului Crișul Alb, pe versanții vestici ai Munților Apuseni, este una dintre cele mai frumoase zone din țara noastră, fiind cunoscută pentru vastele sale zăcăminte de aur, cultura și tradițiile locale și pentru personalitățile istorice care provin de aici, precum sunt Horia, Cloșca, Crișan și Avram Iancu, eroi ai Transilvaniei.

Muzeul Aurului de la Brad, înființat în anul 1896 dar deschis pentru publicul larg de-abia din anul 1912, este un punct de atracție de-a dreptul deosebit pentru turiștii ce călătoresc prin zonă. Acest muzeu găzduiește o colecție mineralogică impresionantă de exponate cu aur masiv. Aici sunt peste 2000 de astfel de exponate, extrase din Munții Metaliferi dar și exponate provenite din alte zone ale României și din străinătate, cele mai cunoscute fiind: steagul dacilor, șopârlele din aur și un cristal pentagonal unic în lume. Un alt aspect ce face colecția de ”artefacte” să fie și mai impresionantă este faptul că niciunul dintre exponate nu a fost prelucrat în vreun fel, acestea aflându-se în forma lor naturală.

 Muzeul Mineral Toda din Criscior, aici te asteapta o defilare de minerale care te va surprinde şi te ţine cu ochii pe nuanţe, forme şi lumini. Unicitatea acestui muzeu este data de faptul ca toate piesele de aici sunt gasite, prelucrate si taiate de dl. Toda, astfel incat noi sa ne bucuram de bogatiile scoase la iveala din scoarta bruta a pietrelor.

Complexul de Monumente de la Țebea, cunoscut și sub numele de ”Panteonul Moților”, adăpostește cimitirul sau osemintele celor mai importanți eroi ai revoluției românilor din Transilvania din anii 1848-1849, printre care: Avram Iancu, Ioan Buteanu și Simion Groza. Gorunul lui Horea, cel mai înalt copac din zona cu peste 15 metri, are o însemnătate profundă. La umbra acestui gorun se țineau, în vremuri de mult apuse, Sfaturile Bătrânilor. Tot la umbra acestui gorun s-a odihnit domnitorul Mihai Viteazul în drumul său spre Praga. Se numește totuși Gorunul lui Horea din cauză că, înaintea răscoalei din 1784, aici se întâlnea Horea cu localnicii pentru a pune la cale planuri de luptă împotriva asupririlor și nedreptăților la care aceștia erau expuși.

Mănăstirea Crișan, care este cunoscută și sub numele de Mănăstirea Vaca, este o mănăstire ortodoxă ce se află în localitatea Ribița, pe un deal. Numele acestei mănăstiri este menit să amintească de Crișan, numele unuia dintre cei trei eroi ai răscoalei țărănești de la 1784.  În incinta mănăstirii există și un lac cu nuferi. Tot în localitatea Ribița se află și Casa Memorială Crișan.

Plecare spre Timișoara, ajungem seara târziu. 

 

 Tarif 185 lei/persoană

Tariful include:

- transport cu autocar/microbuz clasificat conform normelor UE (în funcție de numărul de persoane înscrise);

- ghid însoțitor din partea agenției.

Tariful nu include:

-      Intrările la obiectivele turistice;

-      Masa de prânz;

-      Alte cheltuieli de natură persoanlă.

*Intrările la obiectivele turistice:

Muzeul Aurului de la Brad:

  • pentru copii sub 14 ani – 10 lei;
  • pentru elevi peste 14 ani, studenți și pensionari – 20 lei;
  • Pentru adulți – 25 lei.

Casa Memorială Crișan:

  • pentru elevi și studenți: 2 lei;
  • pentru adulți: 4 lei;
  • pentru pensionari: 3 lei.

Notă*:

*Tariful este valabil pentru grup de minim 30 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculează sau se reprogramează excursia.

* Ne rezervăm dreptul de a recalcula tariful, în cazul creșterii semnificative a prețurilor carburanților față de momentul când a fost lansat programul.

*Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Rezervă acum!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar să acceptați termenii și condițiile.