; &ev=PageView&noscript=1 />

Târgul de Crăciun de la Craiova!

Plecare din Timișoara

 
Transport
Perioada 16-17 decembrie 2023
Tarif
de la
 
11497
persoană

Târgul de Crăciun de la Craiova!

*Locul 3 în topul târgurilor de Crăciun din Europa 2022*

Perioada: 16-17 decembrie 2023 

 

Ziua 1

Plecare la ora 06:00 din Timișoara de la Casa ”Adam Muller Guttenbrunn”, strada Gheorghe Lazăr nr.10-12. Se va parcurge traseul Timișoara-Orșova-Drobeta Tr. Severin-Craiova.

Ajungem la Craiova unde vom avea parte de un tur ghidat pietonal în care vedem: Parcul Prefecturii, Palatul Administrativ, Fântâna Muzicală, Biserica Sfânta Treime, Clădirea Primăriei, Muzeul de Artă, Teatrul Național, după care mergem la renumitul Târg de Crăciun.

 

Craiova este reședința județului Dolj și unul dintre cele mai mari orașe ale Olteniei. Legate de numele Craiovei sunt mai multe personalități marcante ale istoriei, precum Petrache Poenaru, Nicolae Titulescu, Eugeniu Carada, Adrian Punescu și mulți alții. Pe lângă istoria sa bogată, în sezonul sărbătorilor de iarnă, Craiova a devenit tot mai cunocută la nivel național, cât și internațional, pentru târgul său de Crăciun clasat în 2022 pe locul 3 în Europa, într-un top bazat pe voturile a peste 374.000 de vizitatori (conform Romanian Insider).

Cazare la hotel de 3* în Craiova.

Ziua 2

Mic dejun. Plecare către Tg. Jiu aprox. la ora 8:30.

Tg. Jiu pe află pe malul râului cu același nume și a fost atestat documentar pentru prima dată de către Mircea cel Bătrân, fiind și orașul de baștină a unor importante personalități precum Ecaterina Teodoroiu, Tudor Vladimirescu, ce au rămas în istorie pentru meritele lor din diferite domenii, dar cel mai emblematic pentru oraș a rămas totuși renumitul sculptor, unul dintre pionierii modernismului în artă, Constantin Brâncuși. O parte din operele lui Brâncuși se regăsesc și astăzi în Tg. Jiu, dar majoritatea sunt răspândite la muzee celebre din toată lumea. 

După o plimbare prin centrul orașului Tg. Jiu, putem servi opțional prânzul la un restaurant sau la piața de Crăciun.

La câțiva kilometri de Tg. Jiu, facem o oprire la Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj, situat în comuna Curtișoara. Aici petrecem aproximativ o oră, în care putem vizita muzeul în aer liber ce ne transpune în lumea satului tradițional gorjenesc.

În incinta muzeului se află și Cula Gheorghe Tătărescu, una dintre puținele cule rămase în picioare. Cula este un tip de construcție semifortificată, specifică secolelor XVIII și XIX, răspândită în întregul spațiu balcanic, cu precădere în Serbia și în Albania, iar în România se regăsesc exclusiv în zona Olteniei. Termenul provine din limba turcă „kule”, tradus în limba română, înseamnând turn.

Ultimul obiectiv în drumul nostru către casă este Mănăstirea Lainici, aflată la aproximativ 35 de km de Tg. Jiu, aceasta este o mănăstire de călugări, iar în istorie este recunocut faptul că aici a stat Tudor Vladimirescu deghizat în călugăr, ascunzându-se de turcii împotriva cărora luptase în războiul ruso-turc, din 1806-1812. Mănăstirea a avut de suferit din această cauză, fiind devastată de turci, dar refăcută între timp. Plecare spre Timișoara, unde ajungem seara. 

 

Foto: Best Christms Markets 2023 Craiova

Tarif 560 lei /persoană/loc cameră dublă

Supliment single 100lei/persoană

Tariful include:

-       1 noapte de cazare la hotel de 3*

-      Mic dejun

-   Transport autocar/microbuz clasificat conform normelor UE (în funcție de numărul de persoane înscrise);

-      Ghid însoțitor din partea agenției.

Tariful nu include:

-     Mesele de prânz și cina;

-      Intrările la obiectivele turistice: Muzeul Arhitecturii Populare din Gorj – 10 lei adulți.  

-  Alte cheltuieli de natură personală

Notă*:

*Tariful este valabil pentru grup de minim 30 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se poate recalcula.

*Ne rezervăm dreptul de a recalcula tariful, în cazul creșterii semnificative a prețurilor carburanților, față de momentul când a fost lansat programul.

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

 

Rezervă un loc!

You must agree to the conditions for processing your personal data.