VACANTE TEMATICE
VACANTE EXOTICE SI DE LUX
CALENDAR PLECARI
FACEBOOK
CURS VALUTAR
VREMEA
Techirghiol este situat la 16 kilometri sud de municipiul Constanta, in vecinatatea statiunii Eforie Nord, pe malul lacului cu acelasi nume. Din punct de vedere administrativ, Techirghiol este oras si are o populatie de peste 7.000 de locuitori. Techirghiol se numara printre statiunile balneoclimaterice cu renume national si international, datorita proprietatilor curative ale Lacului Techirghiol. Apa sarata si bogata in minerale si namolul sapropelic extras din adancurile sale sunt utilizate cu succes in tratarea reumatismului, anemiei, rahitismului, spondilozei, hipotiroidiei si a altor afectiuni neuromotorii, cutanate sau endocrine.
ISTORIC
Prima mentiune documentara a localitatii Techirghiol dateaza de la jumatatea secolului al 16-lea, atunci cand Dobrogea se afla sub dominatia Imperiului Otoman. Denumirea turceasca a lacului apare in firmanele sultanului Suleiman Magnificul. Dupa 1 decembrie 1878, data la care Dobrogea redevine pamant romanesc, Techirghiol isi castiga renumele in randul intelectualilor romani. Beneficiile namolul sapropelic atrag personalitati ale vremii, precum: Mihail Kogalniceanu, Mircea Eliade, Cezar Petrescu, Ionel Teodoreanu si Tudor Arghezi, care isi construiesc resedinte de vara pe malul lacului. In anul 1894 Ministerul Agriculturii si Domeniilor vinde Societatii de binefacere Eforia Spitalelor Civile din Bucuresti 100 ha pe malul lacului. Astfel, se pun bazele localitatii Techirghiol de astazi. La 1 ianuarie 1928, Techirghiol primeste statutul de statiune balneara. In anul 1930, statiunea Techirghiolul avea o plaja amenajata cu suprafata de 6000mp, 23 de hoteluri, 318 vile si un sanatoriu. Lacul Techirghiol este declarat monumet al naturii in 1972. Ca masura de protectie si conservare, circulatia cu ambarcatiuni pe lac a fost interzisa, masura pastrandu-se pana in prezent.

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.