; &ev=PageView&noscript=1 />

Circuit frumusețile Toscanei

Perioada 08.04-14.04.2024 din Timișoara cu preluare din Arad

3
 
Transport
Perioada 08.04-14.04.2024
Tarif
de la
 
820
persoană/pachet

Circuit in Italia - regiunea TOSCANA  

Perioada 08.04-14.04.2024/ 7 zile/ 6 nopti

 

 

Ziua 1 / luni 08.04.2024

Plecare de la Casa ”Adam Muller Guttenbrunn”, Strada Gheorghe Lazar  nr.10-12 la ora 6.00 pe traseul Timisoara - Budapesta – Willach. Oprire la Pyramidenkogel langa Wörthersee. Din turn avem o privire panoramica peste lac si imprejurimi. Cazare si cina in zona Villach.

Ziua 2 / marti 09.04.2024

Mic dejun.  Plecare spre Montecatini Terme, cea mai faimoasa statiune balneoclimaterica aflata in regiunea italiana Toscana. Montecatini Terme  este renumit pentru apele sale termale și poate fi considerat una dintre cele mai mari statiuni balneare din Italia. Optional, urcare cu funicularul in Montecatini Alto. Cazare si cina hotel 3* in Montecatini Terme.

Ziua 3 / miercuri 10.04.2024

Mic dejun.  Plecare spre La Spezia, de unde ne vom imbarca in vapor spre parcul national Cinque Terre, pentru a viziona cele cinci localități pitorești, viu colorate, amplasate pe stâncile malului abrupt. Monterosso este cel mai mare și cel mai vechi oraș din Cinque Terre, Vernazza, în opinia majorității turiștilor, este cel mai frumos oraș din zonă, Corniglia este localitatea cea mai centrală, dar și cea mai mică și cea mai înaltă dintre principalele localități ale Cinque Terre, Manarola este al doilea orășel din Parcul Național, Riomaggiore este prima localitate din Cinque Terre de la Spezia. Intoarcerea se va face cu trenul spre La Spezia. Cazare si cina hotel 3* in Montecatini Terme.

Ziua 4 / Joi 11.04.2024

Mic dejun. Incepem calatoria in Toscana cu orasul  Pisa, unul dintre oraşele reprezentative ale Toscanei şi ale Italiei în ansamblu.  Acesta se află în jumătatea nordică a regiunii şi este traversat de râul Arno, al patrulea râu ca lungime al peninsulei. Principalele atracții turistice din Pisa - Turnul înclinat, Catedrala, Baptisteriul și Campo Santo - sunt aproape împreună în Campo dei Miracoli și fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. Plecare  spre Lucca, tur cu ghid local, este unul dintre cele mai frumoase  orașe din Toscana care este imprejmuit de zidurile medivale inca intacte Orașul Lucca este situat pe o câmpie la poalele Alpilor Apenini. Obiective turistice care se pot viziona in limita timpului disponibil: Piata Napoleon cu palatul Ducal, Palazzo Pfanner, Casa natala a lui Puccini,  Catedrala din Lucca, reconstruită în secolul al XIII-lea, biserica San Michele in Foro, ,  a fost construită între secolele XII-XIV și fațada sa de marmură sculptată și incrustată este uluitoare. Turnul Guinigi aflat intre zidurile inca intacte ale centrului orașului vechi. Acesta a aparținut Casei di Guinigi, o familiei nobilă care a adus orasului Lucca o perioadă de pace și prosperitate la începutul secolului al XV-lea. Tot in centrul istoric din Lucca putem admira si Piata Amfiteatrului și Muzeul National Villa Guinigi. Plecare spre Montecatini Terme. Cazare si cina hotel 4 * in Montecatini Terme.

Ziua 5 vineri  / 12.04.2024

Mic dejun. Plecare spre Vinci, locul de nastere  al lui Leonardo da Vinci, unde vizitam muzeul. Plecare spre oraselul medieval Certaldo cu strazi medievale si un aer linistit, unde optional putem sa urcam cu funicularul. Din Certaldo se vad in departare turnurile de la San Gimignano, cel mai impresionant oras din Toscana, pe care-l vom vizita in continuare. Este renumit pentru cele 15 turnuri medievale din piatra bine pastrate, dintre care unul este deschis publicului. Orasul este asezat intr-o zona deluroasa pitoreasca cu un bogat patrimoniu arhitectural. Plecare spre Siena, un oraș medieval cu cladiri cu arhitectură impresionanta. Siena are foarte multe obiective turistice, printre care multe catedrale și palate medievale. Siena a fost unul dintre cele mai bogate orașe din lume. Centrul istoric din Siena face parte din patrimoniul UNESCO. Se pot vedea la Siena mai multe palate si alte edificii medievale dintre care amintesc in mod special domul cu ferestre pictate de Michelangelo, Donatello si Bernini. Plecare  spre  Montecatini Terme. Cazare si cina hotel 3 * in Montecatini Terme.

Ziua 6 sambata / 13.04.2024

Mic dejun. Plecare spre Ravenna, orașul mozaicurilor creștine. Ravenna este orasul capitala al provinciei cu acelasi nume, din regiune Emilia-Romagna, Italia. A fost, de asemenea, capitala Imperiului Roman de Vest din 402 pana in 476 cand intreg imperiul a cazut. Orasul gazduieste 8 monumente ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Cateva atractii turistice  care se pot viziona in limita timpului alocat: Basilica Sfantul Francis  a fost reconstruita intre secolele X si XI pe locul unui edificiu construit in cinstea Apostolilor si mai apoi Sfantului Petru. Aici au avut loc funerariile lui Dante Aligheri. Poetul este ingropat intr-o anexa a bisericii. Castelul Brancaleone a fost construit de venetieni in 1457. A facut parte din zidurile orasului, iar acum este un parc public. Este divizat in doua parti: Castelul si Citadela. Mausoleul lui Theoderic a fost construit in 520 d.Hr. de Theodoric cel Mare, rege al ostrogotilor, conducator al Italiei pentru a servi drept viitorul lui mormant. Edificiul este construit in totalitate din piatra de Istria. Baptisteriu Neon  este o cladire religioasa si cel mai vechi monument din oras. Face parte din Patrimoniul UNESCO, fiind considerat cel mai frumos exemplu de locas ortodox care ilustreaza reprezentarea omului in arta greco-romana. Piața Garibaldi, Piata del Popolo, Teatrul Aligheri, Porta Adriana. Plecare spre Padova unde vizitam Basilica di Sant'Antonio (cu racla Sf. Anton de Padova). Plecare spre Trieste. Cina si cazare hotel 3*

Ziua 7 Duminica / 14.04.2024

Mic dejun. Plecare spre casa cu oprire in Slovenia la  Pestera Postojna. Dupa vizita pesterii, urmeaza drumul spre Timisoara.

 

Tarif: 820 /persoana/loc in camera dubla sau tripla 

 

*Conditii rezervare:

- avans 30% la inscriere;

- diferenta cu 20 de zile inainte de plecare.

Tariful include:

-  6 nopti cazare hoteluri 3*, camere duble si triple;

- 1 noapte in zona Villach;

- 4 nopti in Montecatini Terme;

- 1 noapte in zona Trieste;

- masa demipensiune (micul dejun si cina);

-transport autocar din Timisoara clasificat conform normelor UE;

-excursia  la Vinci, Certaldo, San Giminiano, Siena;

- excursia la Pisa, Livorno, Lucca;

- transport autocar pana La Spesia;

- excursia la Ravenna si Padova;

- insotitor de grup;

- ghizi locali, obligatoriu in toate locatiile care se viziteaza.

Tariful nu include:

   - intrarile la obiectivele turistice:

       - Pyramidenkogel ~ 17 €;

       - biletul de tren Cinque Terre ~ 25 €;

       - vaporasul pe Cinque Terre ~ 30 €;

       - taxe obligatorii ghizi locali in Pisa, Livorno, Lucca, Siena, Ravenna, ~ 40 €/pers.;

       - intrarea la catedrala de la Siena ~ 10 €;

       - urcarile cu funicularul;

       - intrarea la Pestera Postojna  ~ 42 €;

       - taxe de oraș (se achită la hotel);

    - alte intrari care se pot ivi pe parcursul circuitului;

    - mesele de pranz;

    - supliment de single 180 € / 6 nopti;

    - asigurarea medicala si storno;

    - bacsis soferi si ghizi, recomandat, 15 € /pers.

*Tarifele intrarilor la obiective din corpul textului sunt cele existente la lansarea programului, acestea putand suferi modificari pana la plecare, modificari pe care agentia le va actualiza.

  Acte necesare:

-  pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate;

- minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor si pasaport.

*NOTA

*Tariful a fost calculat pentru un grup de 35 de persoane platitoare.

*Clasificarea pe stele a unităților de cazare este făcută în conformitate cu standardele din țara respectivă.

*In cazul unui numar mai mic de persoane tariful se recalculeaza sau se reprogrameaza excursia.

*In momentul semnării <<Contractului de prestări servicii turistice>>, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti.                                                         

*Ne rezervam dreptul de a recalcula tariful, in cazul cresterii semnificative a preturilor carburantilor, fata de momentul cand a fost lansat programul.                                                                       

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia. 

*Transportul se va efectua cu autocar sau microbuz in functie de numarul de persoane participante.

 

  Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Rezervă acum!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar să acceptați termenii și condițiile.