VACANTE TEMATICE
VACANTE EXOTICE SI DE LUX
CALENDAR PLECARI
FACEBOOK
CURS VALUTAR
VREMEA
Trasnilvania isi trage numele din expresia latina -Trans Silva -ce inseamna -Tara de dincolo de Paduri- datorita padurilor dese ce acopereau muntii ce inconjoara, asa cum vom vedea, aceasta zona atat de importanta pentru Romania si chiar pentru o parte a Europei. Este una dintre proviciile Romaniei medievale greu incercata de-a lungul timpului, leagan de formare al poporului roman dar nu in ultimul rand un important centru cultural si economic al tarii. Este situata in interiorul lantului Carpatic si constituie o zona bogata in obiective turistice naturale si istorice.
Forma de relief principala este podisul, inconjurat de dealuri, depresiuni si strabatut de numeroase rauri. Clima este temperat continentala vara temperaturile atingand 30 grade Celsius iar iarna pot atinge minime de  23 de grade Celsius.
Istoria zonei este foarte veche ea incepand odata cu Epoca Pietrei de cand dateaza primele descoperiri de ramasite umane si de asezari, atingand un punct de varf in prima varsta a fierului cand in interiorul arcului carpatic civilizatia dacica a atins un inalt grad de cultura materiala si spirituala fapt dovedit de numeroasele descoperiri arhelogice de la Cioclovia, Ohaba Ponor, Pecica Cucuteni, sau Ariusd. Odata cu trecerea in era noastra marturiile despre cunsotintele astronomice, medicale , cat si spiritualitatea stramosilor nostrii daci sunt din ce in ce mai numeroase dovada stand aici atat descoperirile arheologice cat si izvoarele scrise ce dovedesc ca gradul de cultura era similar cu cel al civilizatiilor antice din Grecia sau Egipt.
Din perioada cuprinsa intre epoca fierului si cea de inceput a erei noastre dateaza descoperirile de la Tartaria din judetul Alba a unor tabilte de lut acoperite cu o scriere anterioara cu mult celebrelor tabilte evocate de ND KRAMER in celebra sa carte Istoria incepe de la Sumer. Iata deci ca Transilvania a dat omenirii prima scriere. Tot din Transilvania, au plecat spre vest stramosii majoritatii neamurilor europene din prezent, iar Tracii marea familie din care si Dacii faceau parte a contribuit in mod esential la formarea neamului din care mai tarziu se vor ridica stramosii italienilor de astazi. Acestea si multe alte dovezi bine documentate arata ca Transilvania a fost nu doar leaganul din care au luat nastere romanii ci si o mare parte a neamurilor europene avand contributii de capatai in dezvoltarea scrierii, a astronomiei sau medicinei. Plantele medicinale folosite de vechii medici de aici fiind folosite si acum in toata lumea.
Mai tarziu in tot cursul evului mediu cat si in peroada moderna a sec XIX si sec XX Transilvania a continuat sa fie un promotor al culturii si un factor economic deosebit de important atat pentru ea insasi cat mai cu seama pentru romanii traitori in celelalte doua provicnii romanesti Valahia si Moldova. Datorita importantei sale economice si a bogatiilor sale naturale ( aur argint, sare , carbune, lemn, pajisti pentru pascutul animalelor), Transilvania a fost inca din evul mediu, cand toate aceste obiective economice aveau o mare importanta, un obiectiv strategic pentru populatiile cu care se invecina. Astfel inca din jurul anului 1000 ungurii au patrus in Transilvania pe care au cucerit-o in urma luptelor purtate cu populatia romaneasca de aici.


Destinatii - Transilvania

Odorheiu Secuiesc

Odorheiu Secuiesc

Sfantu Gheorghe

Sfantu Gheorghe

Oferte - Transilvania