Weekend regal la Targul de Craciun in Ungaria!

Plecare din Timisoara 21-22.11.2020

3
 
Transport
Perioada 21-22.11.2020
Tarif
de la
 
105
sejur/persoana

 

Weekend Regal la targul de Craciun in Ungaria !

Perioada 21.11-22.11.2020

Atractiile excursiei:

Szentendre supranumit „Satul artiştilor”-Targul de Craciun Szentendre- Palatul Regal de la Visegrad!

Cea mai mare biserica din Ungaria la Esztergom-Palatul Regal din Budapesta -Targul de Craciun Budapesta-

Castelul Regal de la Gödöllő

 

 

Ungaria este o ţară a câmpiilor împânzite de ape, a dealurilor şi a vinurilor. De la nord la sud şi de la est la vest, Ungaria oferă peisaje încântătoare, castele şi palate, nenumărate izvoare termale cu proprietăţi curative, în jurul cărora s-au construit băi şi hoteluri, muzee, iar vinurile produse pe meleagurile ungureşti, precum Tokaji - "regele vinurilor", au fost deseori premiate. Pe pământ maghiar se află cel de-al doilea zăcământ ca mărime - dupa cel din Islanda - de ape termale. 

În anul 1000, prinţul maghiar Ştefan a fost încoronat drept "Rege al Creştinătăţii". A luat astfel naştere Ungaria, ca regat şi ca naţiune. Statul şi-a obţinut independenţa în decembrie 1000, prin unificarea făcută de Regele Ştefan I.

Budapesta, capitala Ungariei, este situată pe ambele maluri ale Dunării. În partea de vest se află Buda, aşezată pe coline verzi. Cetatea Buda și zona malurilor Dunării din Budapesta au fost înscrise în anul 1987 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Pesta, în schimb, se găseşte pe malul estic al fluviului şi este dispusă în cercuri concentrice, fiecare dintre acestea definindu-şi clar teritoriul. Inelul interior marchează centrul oraşului sau Belváros.

Astăzi, Budapesta este un mixt de stiluri arhitectonice, de la Art Nouveau la baroc sau neoclasic, fiind considerată una dintre cele mai frumoase capitale europene.

 

ZIUA 1: sâmbătă

Timişoara – Szentendre – Visegrad – Esztergom – Budapesta 450 km

Plecare din Timişoara de la Casa Adam Müller Guttenbrunn la ora 7:00 pe traseul Szeged – Budapesta. Ne îndreptăm imediat spre Szentendre, o localitate pitorească aflată pe malul Dunării. Ne plimbăm pe străduţele pietruite, şerpuitoare, admirăm clădirile cochete şi ne convingem de ce Szentendre este supranumit „Satul artiştilor”.

Pornim apoi spre Visegrad unde vizităm Palatul Regal, de la înălţimea căruia admirăm unduirea Dunării ce-şi urmează liniştită cursul. De aici, drumul nostru continuă spre Esztergom, unul dintre cele mai vechi oraşe din Ungaria, fostă capitală a ţării între secolele al X-lea şi al XIII-lea. Aici se află cea mai mare biserică din Ungaria.

După ce am fost învăluiţi de parfumul mai multor secole de istorie, ajungem la Budapesta, capitala Ungariei.  

Cazare si cina în Budapesta la hotel 3*.

 

ZIUA 2: duminică

Budapesta – Gödölő – Timişoara

Luăm micul-dejun, apoi descoperim frumuseţea capitalei maghiare. Obiectivele turistice pe care le avem în vedere: Podul cu lanţuri, Clădirea Parlamentului, Basilica Sfântul Ştefan, Vaci utca, Citadela şi dealul Gellert, Palatul Regal, Bastionul Pescarilor, biserica Matthias – locul de încoronare a regilor Ungariei.

Pornim spre Castelul Regal de la Gödöllő, un loc extrem de îndrăgit de Sissi – Împărăteasa Austriei şi Regina Ungariei, loc în care aceasta revenea întotdeauna cu mare drag. Vizităm Castelul de la Gödölő şi ne plimbăm prin Parcul Regal al maiestuosului castel.

Pornim spre casă pe traseul: Szeged – Timişoara. Ajungem acasă în cursul serii.

 

 

Tarif: 105 euro/persoană

 

 

Tariful include: 

-        transport autocar

-        1 noapte cazare la hotel 3* cu demipensiune

-        ghid insoţitor

 

 

Tariful nu include:

-        intrarea la obiectivele turistice

-        asigurarea medicală de călătorie

 

 

Acte necesare:

 

-      minorii sub 18 ani neînsoţiţi de părinţi trebuie să aibă acordul notarial al părinţilor

-      carte de identitate sau paşaport 

 

Tarife informative intrări obiective turistice:

 

  • Castelul Visegrad -1700 Huf
  • Bazilica Sfântul Ştefan – donaţie
  • Biserica Matthias –1800 Huf
  • Castelul Gödölő intrare 3200 Huf,
  • 1 euro ~ 300 Huf

 

NOTA: Tariful este valabil pentru grup de minim 35 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se poate recalcula.

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.