Piata de Craciun la Budapesta

Plecare din Timisoara si Arad

3
 
Transport
27.11-28.11.2021
Tarif
de la
 
120
persoana

Piata de Craciun la Budapesta!  

Perioada 27.11-28.11.2021

Atractiile excursiei:

Parcul ecvestru Domonyvölgy

Castelul Regal de la Gödöllő!

Piata de Craciun de la Budapesta

Szentendre supranumit „Satul artiştilor”

 

 Ungaria este o ţară a câmpiilor împânzite de ape, a dealurilor şi a vinurilor. De la nord la sud şi de la est la vest, Ungaria oferă peisaje încântătoare, castele şi palate, nenumărate izvoare termale cu proprietăţi curative, în jurul cărora s-au construit băi şi hoteluri, muzee, iar vinurile produse pe meleagurile ungureşti, precum Tokaji - "regele vinurilor", au fost deseori premiate. Pe pământ maghiar se află cel de-al doilea zăcământ ca mărime - dupa cel din Islanda - de ape termale.

 În anul 1000, prinţul maghiar Ştefan a fost încoronat drept "Rege al Creştinătăţii". A luat astfel naştere Ungaria, ca regat şi ca naţiune. Statul şi-a obţinut independenţa în decembrie 1000, prin unificarea făcută de Regele Ştefan I.

 Budapesta, capitala Ungariei, este situată pe ambele maluri ale Dunării. În partea de vest se află Buda, aşezată pe coline verzi. Cetatea Buda și zona malurilor Dunării din

 Budapesta au fost înscrise în anul 1987 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Pesta, în schimb, se găseşte pe malul estic al fluviului şi este dispusă în cercuri concentrice, fiecare dintre acestea definindu-şi clar teritoriul. Inelul interior marchează centrul oraşului sau Belváros.

 Astăzi, Budapesta este un mixt de stiluri arhitectonice, de la Art Nouveau la baroc sau neoclasic, fiind considerată una dintre cele mai frumoase capitale europene.

 ZIUA 1: sâmbătă

 Plecarea de la  Casa Adam Müller Guttenbrunn la ora 7.00 pe traseul: Timişoara -Arad – Godollo – Domonyvölgy–Budapesta

 Ne îndreptăm  spre Castelul Regal de la Gödöllő, un loc extrem de îndrăgit de Sissi – Împărăteasa Austriei şi Regina Ungariei, loc în care aceasta revenea întotdeauna cu mare drag. Vizităm Castelul de la Gödölő şi ne plimbăm prin Parcul Regal al maiestuosului castel.  Plecam spre parcul ecvestru Domonyvölgy unde timp de aprox 3 ore participam la un spectacol cu cai, o plimbare cu trăsura în pădurile din apropiere, un tur ghidat în muzeul Lazareum unde este prezentata  istoria trăsurii și cariera sportivă a fraților Lázár, vizitarea domeniului si un pranz traditional cu gulas si desert. Continuam drumul  spre Budapesta pentru vizitarea Pietei de Craciun. Pe malul Dunarii se deschide anual Piata de Craciun, in zona Vorosmarty Ter, in centrul orasului. De ani de zile Budapesta concureaza cu Viena din punct de vedere al frumusetii si diversitatii Pietelor de Craciun. Cina se poate servi la targul de Craciun.

 Cazare în Budapesta la hotel 3*.

 

 ZIUA 2: duminică

 Budapesta -Szentendre -Timişoara

  Luăm micul-dejun, apoi descoperim frumuseţea capitalei maghiare. Obiectivele turistice pe care le avem în vedere,  vizionare exterioara in limita timpului disponibil: Podul cu lanţuri, Clădirea Parlamentului, Basilica Sfântul Ştefan, Vaci utca, Citadela şi dealul Gellert, Palatul Regal, Bastionul Pescarilor, Biserica Matthias – locul de încoronare a regilor Ungariei. Plecam spre  Szentendre. Micul orasel din apropierea Budapestei, a fost intemeiat in secolul XIV de refugiatii sarbi care fugisera din fata invaziei otomane. Casutele mici si cochete, strazile pietruite, serpuitoare, cele sapte turnuri de biserica, numeroasele muzee, dealul din centrul localitatii si atmosfera mediteraneana confera orasului de pe malul Dunarii statutul de cel mai frecventat centru turistic al Cotiturii Dunarii.

  Muzeul Martipanului este o adevarata atractie turistica. Acesta are o colectie  alcatuita din "opere" ale unor maestrii cofetari maghiari, Matyas Szamos si Karoly Szabo. Pe langa personaje din basme, flori de toate soiurile, corabii de pirati, muzeul are si colectie de "picturi" din martipan ce infatiseaza personaje celebre ale istoriei, regi si regine dar si cladirea Parlamentului maghiar, inalta de 1.60 m.

 

  Pornim spre casă pe traseul: Szeged – Timişoara. Ajungem acasă în cursul serii.

 

Tarif: 120 euro/persoană

 

  Tariful include:

-        transport autocar

-        1 noapte cazare la hotel 3* cu mic dejun

-        intrare la parcul ecvestru Domonyvölgy cu show cu cai si pranz inclus

-        ghid insoţitor 

 

Tariful nu include:

-        intrarea la obiectivele turistice

-        asigurarea medicală de călătorie

 

-        supliment de single 30 € 

 Acte necesare:

 -      minorii sub 18 ani neînsoţiţi de părinţi trebuie să aibă acordul notarial al părinţilor

 -      carte de identitate sau paşaport 

 Tarife informative intrări obiective turistice:

  • Bazilica Sfântul Ştefan – donaţie
  • Biserica Matthias –2000 Huf
  • Castelul Gödölő intrare 3700 Huf,
  • 1 euro ~ 348 Huf
  • 1 leu ~ 72 Huf

 NOTA*:

*Tariful este valabil pentru grup de minim 35 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se poate recalcula.

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

 

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.