; &ev=PageView&noscript=1 />

Vacanță în Cervinia

Plecare din Timișoara cu preluare din Arad

 
Transport

Vacanță în Cervinia

Perioada /7 zile/6 nopți

 

Cervinia se află la 2.006 m, la poalele Matterhorn, într-o vale înconjurată de munți înalți. Împarte o zonă de schi cu Zermatt din Elveția, conectată prin ghețarul Plateau Rosa. Unele dintre curse sunt foarte lungi, cea mai lungă se întinde pe 22 km de la Klein Matterhorn  din Elveția până la Valtournenche în Italia.

Ziua 1

Plecare din Timisoara la ora 6.00 de la AMG pe traseul Timisoara-Budapesta -Maribor - Kranjska Gora. Cazare și cina hotel 2-3* în Kranjska Gora.

Ziua 2 (Mic dejun)

Facem un tur al statiuni Kranjska Gora, cea mai renumită stațiune montană din Slovenia. Stațiunea găzduiește anual sărituri cu schiurile la cel mai înalt centru de sărituri din lume, Planica, precum și Cupa Mondială de schi (Pokal Vitranc) pe pârtiile Podkoren. Stațiunea Kranjska Gora este construită în jurul unei piețe cu o biserică istorică.

Plecare spre Cervinia, sosire seara, cina și cazare hotel 2* în Cervinia.

Ziua 3 / Cervinia (Mic dejun)

După micul dejun plecăm într-o drumeție ușoară de aproximativ 4 ore în jurul stațiunii, până la barajul Lago del Goillet. Distanța traseului este de aproximativ 8,5 km, cu o diferență de altitudine de 564 m. Combinația dintre peisajul muntos și lacul azuriu pare desprins din altă lume. O baie în lac nu este recomandată având în vedere că suntem la aproximativ 2 500 m altitudine, iar temperaturile sunt chiar și vara de 8-10°C. Dacă vom fi prea obosiți putem lua telecabina de la Plan-Maison.

*Aceasta este doar o propunere de drumeție. Se pot face diverse drumeții, la fața locului.

Cazare și cina în Cervinia hotel 2*.

Ziua 4/ Cervinia (Mic dejun)

După micul dejun propunem o drumeție spre Cimes Blanches, de circa 6 ore. În această drumeție vom descoperii pășunile în pantă de deasupra lacului Goillet și florile cu culori vii și parfumuri subtile și pătrunzătoare. Matterhornul și alte vârfuri maestuoase încadrează perfect decorul. Admirăm lacurile ce se succed la baza ghețarului Monte Rosa. De un albastru intens, ele sunt alimentate de topirea gheții, iar apele lor sunt purificate de nămolul glaciar. După o urcare de aprope 1000 de metri, desfășurată pe o lungime de peste 6 km, vom ajunge pe latura nordică a Cimes Blanches.

*Aceasta este doar o propunere de drumeție. Se pot face diverse drumeții, la fața locului.

Cazare și cina în Cervinia hotel 2*.

Ziua 5 / Cervinia (Mic dejun)

După micul dejun pornim într-o drumeție de aproximativ 5 ore, unde vom parcurge10 km, cu un nivel de dificultate mediu. Pornind din Cervinia, ne va fi greu să ne obișnuim cu priveliștile uimitoare ale Matterhornului și ale munților din jur. Stațiunea Cervinia se află la 2 050 m, iar Matterhornul pe care îl admirăm, se află la 4 478 m, deci diferența de peste 2 000 m va fi foarte greu de perceput. Rifugio Duca degli Abruzzi ne așteptă cu un restaurant uimitor sus în munți și se aude că ar avea un Tiramisu de casă extraordinar. De asemenea, au o cafea foarte bună și tot felul de plăcinte și prăjituri și acceptă cărți de credit. De la cabană, putem continua până la Croce Carrel (un loc memorial puțin mai sus de cabană) sau putem urma traseul 65 din Orionde care duce la lacul Lago di Orionde și mai departe până la Plan-Maison, unde putem lua telecabina care coboară spre Cervinia.

*Aceasta este doar o propunere de drumeție. Se pot face diverse drumeții, la fața locului.

Cazare și cina în Cervinia hotel 2*.

Ziua 6 / Gorizia (Mic dejun)

Plecăm spre Gorizia, un oras fermecator de la granita Italiei cu Slovenia. În limita timpului disponibil se pot vizita câteva obiective turistice. Una dintre cele mai populare atractii turistice a orașului este vechiul castel adapostit care a fost construit în Evul Mediu. Castelul a fost în trecut centrul puterii administrative și judecătorești din Italia. Castelul este împărțit în Palazzetto dei Conti, Palazzetto Veneto și Corte dei Lanzi. În castel vom găsi și o capelă mică ce a fost dedicată Sf. Bartolomeu. În interiorul ei se află câteva picturi și pânze frumoase care sunt atribuite școlii venețiene, dar și câteva urme ale unor fresce în stil renascentist. Catedrala din Gorizia este cel mai important monument religios al orașului și a fost ridicată în secolul 14. În interiorul catedralei se regăsesc diferite opere de artă și decorațiuni foarte frumoase. Biserica Sf. Ignatius din Loyola este cea mai mare biserică a orașului și a fost construită în anul 1680 de către iezuiti. Biserica are un singur naos și sculpturi foarte frumoase. Palat Attems Pezenstein merită cu siguranță vizitat, pentru elementele arhitecturale deosebite care pot fi admirate. Un alt palat cunoscut în oraș este Palazzo Coronini Cronberg, cu un interior cu multe sculpturi și opere de artă.

Cina și cazare hotel 3* în zona Gorizia.

Ziua 7 Peșterile Skocjan (Mic dejun) 

Plecare spre Timisoara cu oprire la Peșterile Skocjan din Slovenia, unde vom avea parte de un tur ghidat de aproximativ 2,5 ore. Acest sistem de peșteri format din relief carstic, considerate a fi o comoară naturală a Planetei. Pentru Slovenia, Peșterile Skocjan reprezintă un important fenomen subteran fiind incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, încă din anul 1986. Lungimea totală explorată până în prezent este de 6200 de metri, cifră care propulsează sistemul de peșteri din Slovenia în topul celor mai mari peșteri din Europa. Calcarul din frumoasele peșteri ajunge la 300 de metri grosime, iar Râul Reka străbate subteranul peșterilor și înfrumusețează peisajul. Râul Reka curge în subteran pe o suprafață de aproape 35 de kilometri conferind unicitate Peșterilor Skocjan.

Turul începe la centrul de recepție, de unde vom fi însoțiți de ghizi către Dolina Colapsului Globočak, unde se află intrarea în Peșterile Škocjan. Prin tunelul artificial vom păși mai întâi în Peștera Tăcută (Tiha jama) – un tunel fosil uscat, bogat în multe formațiuni diverse de stalactite. Ne vom plimba prin cea mai mare sală a Peșterii Tăcute numită Sala Mare, unde vom admira Uriașul (Orjak), una dintre cele mai mari stalagmite din sistemul de peșteri. Traseul continuă de la Peștera Tăcută (Tiha jama) până la Peștera Murmură de apă (Šumeča jama), unde vom fi întâmpinați de râul Reka și vom trece printr-unul dintre cele mai mari canioane subterane din Europa. Continuăm turul independent de-a lungul Dolinei de colaps, care este una dintre cele mai mari doline de prăbușire din Slovenia. Prin Peștera Tominc, care este importantă datorită numeroaselor descoperiri arheologice, poteca șerpuiește sub podul natural până la Dolina Micul Colaps. Pe traseu urmează Peștera Mahorčič și Marinič, care se află sub satul Škocjan, după care și-a luat numele întregul sistem de peșteri.

Întoarcere în Timișoara seara târziu.

Tarif  euro/persoană

 

Tariful include:

-          transport cu microbuz/autocar clasificat

-          6 nopți cazare la hoteluri de 2*/3* cu demipensiune

-          ghid însoțitor din partea agenției

Tariful nu include:

-          mesele de prânz

-          intrările la obiectivele turistice

-          alte cheltuieli de natură personală

-          taxele pentru telecabine (*la momentul lansării programului nu erau încă disponibile)

-      supliment single 200 euro/persoană

Acte necesare:

-  pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate;

- minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor si pasaport.

*NOTA

*Tariful a fost calculat pentru un grup de 35 de persoane platitoare.

*Clasificarea pe stele a unităților de cazare este făcută în conformitate cu standardele din țara respectivă.

*In cazul unui numar mai mic de persoane tariful se recalculeaza sau se reprogrameaza excursia.

*In momentul semnării <<Contractului de prestări servicii turistice>>, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti.                                                         

*Ne rezervam dreptul de a recalcula tariful, in cazul cresterii semnificative a preturilor carburantilor, fata de momentul cand a fost lansat programul.                                                                       

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia. 

*Transportul se va efectua cu autocar sau microbuz in functie de numarul de persoane participante.

 

  Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Nu rata oferta! Înscrie-te!

You must agree to the conditions for processing your personal data.