; &ev=PageView&noscript=1 />

Circuit Valea Elbei și Elveția Saxonă

Plecare din Timișoara cu preluare din Arad

 
Transport
Perioada 13.05-18.05.2024
Tarif
de la
 
695
pers/pachet

Circuit-Valea Elbei și Elveția Saxonă

Perioada 13.05-18.05.24/6 zile/5 nopți

Itinerariu: Timișoara-Bratislava- Bad Schandau-Dresda-Wiemar-Brno-Timisoara

 

Ziua 1/Timișoara -Bratislava -Bad Schandau

Plecare din Timisoara ora 6:00 spre Bratislava. Oprire in Bratislava unde vizităm castelul din Bratislava, care dateaza din secolul al XII-lea si este construit in stilul gotic renascentist.  Plecare spre Elvetia Saxona. La granita dintre Germania si Cehia, de o parte si de alta a raului Elba, natura si-a facut de cap si a plantat din loc in loc formatiuni de piatra care mai de care mai ciudate si mai interesante, creand unul dintre cele mai spectaculoase parcuri nationale din Europa: Elvetia saxona (Saxon Switzerland) si Elvetia boema (Bohemian Switzerland). Este de fapt un singur parc impartit in doua tari care ii si dau cele 2 nume: partea din Germania este Elvetia saxona, facand parte din landul Saxonia si partea din Cehia este Elvetia boema, aflandu-se in regiunea Bohemia. Numele a fost dat regiunii de doi artisti elvetieni din secolul 18, care ajungand aici au descris zona ca fiind foarte asemanatoare cu tara lor, dar fiind totusi in Saxonia au numit-o Elvetia saxona. Cazare si cina zona Bad Schandau.

Ziua 2/Mic dejun/ Vizitare zona Elvetia Saxona

Bad Schandau se află la est de Elba chiar la marginea Parcului Național Elveția Saxonă, centrul Parcului Național fiind situat în oraș. Centrul original al orașului se cuibărea pe stâncile abrupte și falnice de gresie de pe malul drept, nordic al râului Elba și strâns pe alocuri în valea îngustă a Kirnitzsch. Centrul orașului se află la 121,7 metri  deasupra nivelului mării (HN) (piața), în timp ce punctele sale cele mai înalte se află la peste 400 metri deasupra nivelului mării. O linie de tramvai rural, Kirnitzschtal Tramway, însoțește micul râu pe câțiva kilometri și oferă acces la zona de plimbare din apropiere.

Obiective turistice care se pot vizita in Elvetia Saxona:

Orasul Rathen este o stațiune din Districtul Sächsische Schweiz-Osterzgebirge (în traducere „Elveția Saxonă-Munții Metaliferi de Răsărit”) care este un district rural (Landkreis) din landul Saxonia, Germania. Este așezat sub culisele stâncilor Munților Elbei la aproximativ 35 kilometri est de Dresda.

Podul Bastei este o formațiune de stâncă care se ridică la 194 de metri deasupra râului Elba în Munții Gresie Elba din Germania. Ajungând la o înălțime de 305 metri deasupra nivelului mării, stâncile zimțate ale Basteiului s-au format prin eroziunea apei cu peste un milion de ani în urmă. Acestea sunt situate lângă Rathen, nu departe de Pirna, la sud-est de orașul Dresda, și sunt reperul major al Parcului Național Elveția Saxonă. De asemenea, fac parte dintr-o zonă de alpinism și drumeții care se întinde peste granițele în Elveția Boema (Republica Cehă). Castelul  Stolpen a fost folosit ca fortăreață și este situat la aproximativ 27 de kilometri est de Dresda, imediat la sud de centrul istoric al orașului Stolpen. Stolpen a fost deținută de episcopii din Meissen timp de peste trei secole și uneori a devenit reședința lor principală. Fortareata Königstein /Cetatea KönigsteinBastilia Saxonă ” este o fortăreață de pe deal de lângă Dresda, în Elveția Saxonă, Germania, deasupra orașului Königstein de pe malul stâng al râului Elba. Este una dintre cele mai mari fortificații de pe deal din Europa și se află pe dealul cu același nume. Papststein cu observatorul din piatra. Papststein impresionează prin priveliștea panoramică uluitoare asupra Elveției Saxone. De aici ai probabil cel mai frumos apus de soare. După o urcare de aproape zece minute, care este iluminată în întuneric, ajungi la restaurantul de munte. Cu o priveliște de neuitat care se întinde până la Dresda, vă puteți bucura de bucătăria regională, vegetariană și vegană. Cafeaua vine proaspăt prăjită de la mica companie de prăjire a cafelei Kaffanero din Dresda. Cazare si cina zona Bad Schandau.

Ziua 3/Mic dejun

Plecare spre Dresda, supranumita si „Florenta de pe Elba”. Deși a fost aproape în totalitate distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, orașul a fost reconstruit, iar acum se mândrește cu o viață culturală vibrantă. Cele mai importante obiective turistice care se pot vizita in limita timpului disponibil: catedrala Frauenkirche este unul dintre cele mai remarcabile proiecte de reconstrucție care s-a desfășurat în Germania, Zwinger – un complex muzeal găzduit într-un palat superb din secolul al XVIII-lea, Theaterplatz, una dintre cele mai frumoase piețe din Germania, Terasa lui Brühl, cunoscută drept ”Balconul Europei” Castelul Dresda a fost timp de patru secole reședința oficială a regilor saxoni, Minunăția Albastră sau Blaues Wunder – un pod suspendat, lung de 141,5 metri. Continuăm călătoria   spre Weimar, renumit ca centrul literaturii clasice din Germania. Luther, Cranach și Bach au trăit și au lucrat în oraș, dar cea mai mare perioadă a începutului lui Weimar a început în secolul al XVIII-lea, când a ajuns la domiciliu lui Goethe, Schiller și Nietzsche. În secolul al XIX-lea, a fost rândul marilor compozitori ai Germaniei, în timp ce Școala de Artă - locul de naștere al mișcării Bauhaus - a atras mulți pictori celebri acum. De asemenea, în Teatrul Național din Weimer, Adunarea Națională Germană s-a întâlnit după primul război mondial și a adoptat constituția Republicii Weimar, iar în 1920 orașul a devenit capitala Țării Turingiei. În 1998, UNESCO a desemnat Clasicul Weimar un loc de patrimoniu mondial, iar orașul rămâne unul dintre cele mai importante orașe istorice din Germania. Cazare si cina zona Weimar.

Ziua 4/Mic dejun

Obiective turistice care se pot vizita in Weimar in limita timpului disponibil:

Casa Goethe și Muzeul Național, Alături de istoricul vechi White Swan Inn, Goethe House (Goethe Wohnhaus), o clădire simplă baroc construită în 1709, Johann Wolfgang von Goethe, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori din Germania, a locuit din 1782 până la moartea sa în 1832. În timpul lui Goethe, această casă bine conservată conține colecțiile sale de artă și științifice, împreună cu camera sa de scriere și biblioteca care conține aproximativ 5.400 de volume. Etajul superior conține Muzeul Național Goethe cu o gamă largă de materiale despre viața și munca sa. Casa Schiller a fost casa lui Friedrich Schiller, renumit pentru poezia și piesele sale, precum și pentru prietenia lui cu Goethe. Acum, un muzeu, acesta a fost casa lui Schiller din 1802 până la moartea sa în 1805. Alături de camerele bogat mobilate în stil periodic, Muzeul Schiller se mândrește cu o mare colecție de materiale legate de viața și munca sa, precum și cu artefacte, documente și manuscrise ale ultimelor sale scrieri, inclusiv William Tell și Mireasa din Messina. Palatul văduvei, construită în 1767, Wittumspalais - Palatul văduvei - a fost casa ducesei duhovnicești Anna Amalia și a fost, în timpul lui Goethe, epicentrul activității sociale și literare din oraș. Acest palat splendid cu două aripi are decor decorativ, mobilier de epocă și portrete ale familiei Ducal și curtezane, precum și portrete ale lui Goethe și Schiller în Sala Poetului. Se viziteză exteriorul. Biblioteca ducesei Anna Amalia a găzduit în Palatul Verde (Grünes Schloss), o imensă clădire renascentistă construită în 1563 și desemnată ca un patrimoniu mondial UNESCO, Biblioteca ducesă Anna Amalia - numită și Biblioteca istorică - găzduiește una dintre cele mai importante colecții de literatură clasică din Germania. Repere ale colecției includ semnăturile medievale, unele dintre primele cărți tipărite în Europa, împreună cu hărți, globuri, lucrări de artă și artefacte și biblioteca privată a filosofului Friedrich Nietzsche. Cazare si cina zona Weimar

Ziua 5/Mic dejun.

Plecare spre Brno cu oprire la  Prăpastia Macocha (în cehă: Propast Macocha, literal Prăpastia Mamei Vitrege), cunoscută și sub numele de Cheile Macocha, este o dolină de prăbușire în sistemul de peșteri carstice al Moraviei din Republica Cehă, situată la nord de orașul Brno, în apropierea orașului Blansko. Ea este o parte a Peșterii Punkva, iar râul subteran Punkva curge prin interiorul ei. Dolina are aproximativ 138,7 metri adâncime și este cea mai adâncă gaură montană de suprafață din Europa Centrală.

Obiective turistice care se pot vizita in Brno in limita timpului disponibil:

Catedrala Sf. Petru și Pavel situată pe culmea dealului Petrov din inima orașului Brno, acesta este considerată monument cultural național și rămâne una dintre cele mai importante atracții ale orașului datorită arhitecturii sale splendide. Caracteristicile sale includ interiorul său baroc deosebit, precum și turnurile gemene de 84 de metri, adăugate la începutul secolului XX (partea principală a clădirii datează din mijlocul anilor 1700). Un alt punct de atractie este o sansa de a vedea resturile zidurilor originale ale orasului ingropate sub catedrala, precum si cripta veche interesanta.

După Catedrala Sf. Petru și Pavel, cea mai importantă structură religioasă din Brno este frumoasa Biserică a Sfântului Iacov din secolul al XIV-lea (CzechKostel svatého Jakuba). Acum, un reper cultural național, datorită arhitecturii sale importante și a artefactelor istorice, biserica prezintă un crucifix gotic vechi, reliefuri din secolul al XVI-lea (inclusiv una din răstignirea lui Hristos), o serie de pietre funerare interesante și un organ baroc. Una dintre cele mai uimitoare trăsături este osuarul din Brno

Orașul vechi. Una dintre cele mai importante clădiri istorice din Brno, Primăria veche (Stara Radnice) datează de la începutul secolului al XIII-lea și se remarcă prin numeroasele sale flăcări arhitecturale. Clădirea găzduia birourile administrative ale orașului până în 1935, iar una dintre cele mai vechi repere este o poartă gotică târzie, o capodoperă decorată elaborat de Antonín Pilgram în 1510. Un alt punct culminant, arcadele curții, au fost adăugate ulterior în secolul al XVI-lea vin vara, împreună cu sălile de interior, cum ar fi sălile de cristal și fresce, precum și vechea casă de comori, pot fi vizitate). Cazare si cina hotel 3* in Brno

Ziua 6/ Mic dejun

Plecare spre Timisoara

Tarif 695€/pers loc in camera dublă sau triplă

 

Tariful include:

-5 nopti cazare hoteluri de 3*, camere cu 2 si 3 paturi

-masa mic dejun si cina

-transport autocar clasificat normelor EU

-insotitor de grup din partea agentiei

 

Tariful  nu include:

-intrările la obiectivele turistice: Castel Bratislava-12€/pers; Cetatea Königstein-12€/persoană; Muzeul Național Goethe-13€/adult, 4€/elev; Casa Schiller – 8/adult, 3€/elev; Biblioteca ducesei Anna Amalia - 8/adult, 3€/elev;

-supliment de single 250 €

 

Acte necesare:

-  pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate;

- minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor si pasaport.

*NOTA

*Tariful a fost calculat pentru un grup de 35 de persoane platitoare.

*Clasificarea pe stele a unităților de cazare este făcută în conformitate cu standardele din țara respectivă.

*In cazul unui numar mai mic de persoane tariful se recalculeaza sau se reprogrameaza excursia.

*In momentul semnării <<Contractului de prestări servicii turistice>>, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti.                                                         

*Ne rezervam dreptul de a recalcula tariful, in cazul cresterii semnificative a preturilor carburantilor, fata de momentul cand a fost lansat programul.                                                                   

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia. 

*Transportul se va efectua cu autocar sau microbuz in functie de numarul de persoane participante.

 Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

 

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Rezervă acum!

You must agree to the conditions for processing your personal data.