; &ev=PageView&noscript=1 />

Circuit Valea Prahovei

Plecare din Timisoara!

 
Transport
Peroada 17-21.07.2024
Tarif
de la
 
ÔéČ35064ÔéČ
persoan─â/pachet

 FANTASY TRAVEL va propune:

Circuit Valea Prahovei 

Perioada: 17-21.07.2024  - 5 zile/4 nopti 

Itinerariu: Timisoara-Sambata-Sinca Veche-Busteni-Babele-Sfinx-Brasov-Harman-

Prejmer-Sinaia-Bran-Racos-Timisoara

Ziua 1

Plecare din Timisoara la ora 6.00 de la AMG pe traseul Deva-Sibiu-Sercaia-Sambata-Brasov. Prima oprire este la Herghelia din Sambata de Jos. Hergehelia  a fost fondata in anul 1874 cu cai din rasa Lipitan proveniti de la Herghelia Lipica din Slovenia unde procesul de selectie pentru aceasta rasa a inceput inca din 1580, dar in 1913 intregul efectiv este mutat la Babolna, in Ungaria. Abia in 1920 statul roman decide sa reinfiinteze herghelia care functioneaza fara incetare pana astazi. In prezent, Herghelia este destinata cresterii si ameliorarii materialului genetic pentru rasa Lipitan si promoveaza cai de rasa pentru sportul ecvestru. Zona in care este amplasat acest domeniu se afla sub egida umbrei, a racorii si a linistii unui rau. Este una din cele mai importante herghelii de cai Lipitani din lume, crescandu-se 7 linii de sange care poarta numele armasarilor care au stat la baza formarii actualelor efective: Conversano, Favory, Maestoso, Neapolitano, Pluto, Siglavy-Capriola si Tulipan. Plecam spre Sâmb─âta de Sus, la Manastirea Brancoveanu. Aflat─â pe valea râului Sâmb─âta, la poalele Mun┼úilor F─âg─âra┼č, la o altitudine de peste 600 m, M─ân─âstirea Brâncoveanu este renumit─â ca loc de reculegere, mângâiere ┼či înt─ârire sufleteasc─â pentru credincio┼čii ┼či vizitatorii ce se roag─â ori poposesc la acest sfânt loca┼č. Urmatoarea oprire o facem la Biserica rupestra de la Sinca Veche. Cunoscut mai mult sub denumirea de "Templul Ursitelor", locasul de cult din Sinca Veche se banuieste ca are o vechime de aproximativ 7.000 de ani si se presupune ca ar fi apartinut aceleiasi civilizatii care a intemeiat "Templul Alb" din Insula Serpilor.

Cina si cazare hotel 3* in  zona Brasov.

Ziua 2

Mic dejun.  Plecam spre  Busteni  unde vizitam Castelul Cantacuzino situat în cartierul Zamora, Cl─âdirea castelului, ale c─ârei lucr─âri de construc╚Ťie au fost finalizate în 1911, a fost realizat─â de arhitectul Grigore Cerchez la cererea prin╚Ťului Gheorghe Grigore Cantacuzino. Din Busteni luam telecabina si urcam spre Sfinxul din Mun╚Ťii Bucegi, un megalit antropomorf situat la 2216 m altitudine. Originea numelui Sfinxului este datorat─â asem─ân─ârii sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean, formarea lui fiind datorat─â eroziunii eoliene. Format dintr-un bloc mare de piatr─â ce a c─âp─âtat forma de ast─âzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, m─âsoar─â 8 metri în în─âl╚Ťime ╚Öi 12 metri în l─â╚Ťime. Aici se reg─âsesc ╚Öi Babele, forma╚Ťiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare (2292 m). Important obiectiv turistic, Cabana Babele este situat─â sub vârful cu acela╚Öi nume ╚Öi este punctul de plecare central în drume╚Ťiile din mun╚Ťii Bucegi. Plecam spre Brasov. Obiective turistice ce se pot vizita in Brasov in limita timpului disponibil: Biserica Neagr─â Brasov, construit─â în jurul anului 1380, Cet─â┼úuia de pe Straj─â sau Dealul Cet─â┼úii, cum e numit ast─âzi. La începutul secolului XV, aici exista doar un turn de veghe, care a fost completat în 1524 cu un bastion de lemn cu patru turnuri. Pia┼úa Sfatului din Bra┼čov este probabil cel mai cunoscut ┼či cel mai vizitat loc din ora┼č, Strada Sforii constituie cea mai ingusta strad─â din Cetatea Brasovului si posibil choar din Europa. Cina si cazare in zona Brasov.

Ziua 3

Mic dejun.  Plecare spre Sinaia. Obiective turistice care se pot vizita in Sinaia: Castelul Peles este de departe vedeta orasului, fiind unul dintre cele mai frumoase edificii de acest gen din Romania si chiar din Europa. Castelul a fost construit in perioada 1873-1914, cu o serie de dotari inovatoare pentru acea perioada, precum incalzire centrala sau plafon de sticla mobil, Manastirea Sinaia situata la poalele Muntelui Furnica are o istorie indelungata, acest ansamblul este constituit dintr-un mic muzeu, ”biserica veche” sau ”biserica mica” construit─â dup─â asem─ânarea m─ân─âstirii ”Sf.Ecaterina” din Sinai si ”biserica mare”; Casa Memoriala “George Enescu” a fost construita intre anii 1923 si 1926, fiind numita initial “Vila Luminis”. Plecare spre Castelul Bran, atestat pentru prima dat─â, într-un act emis la 19 noiembrie 1377 de c─âtre regele Ungariei, Ludovic I de Anjou. Prin acest document bra┼čovenii primeau privilegiul de a construi o cetate de piatr─â la Bran. Cina si cazare in Brasov.

Ziua 4

Mic dejun. Plecare spre Canionul ╚śapte Sc─âri, acesta este un defileu s─âpat în calcare jurasice din partea vestic─â a mun╚Ťilor Piatra Mare, în jude╚Ťul Bra╚Öov. Lungimea lor este de 160 metri la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din ╚Öapte trepte cu înal╚Ťimi între 2.5 ╚Öi 15 metri, care îi dau numele ╚Öi care se transform─â în cascade când volumul de ap─â al pârâului Valea ╚śurii de Piatr─â, afluent de stânga al ╚śipoaiei este ridicat. Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor sc─âri, nefiind nevoie de echipament specializat. Pentru cei care nu doresc sa experimenteze Canionul exist─â posibilitatea de a ramane in Brasov, program de voie. La ora ora 12:30 grupul se va reuni si va pleca spre localitatea Harman, unde vizitam biserica fortificata, prima atestare a Bisericii Fortificate Harman dateaz─â din 1240, dup─â alungarea cavalerilor teutoni din aceast─â zon─â. În afar─â de pictura din interiorul Bisericii Fortificate H─ârman, în capela funerar─â aflat─â la parterul turnului de est s-a p─âstrat o pictur─â valoaroas─â în stil gotic târziu, ce înf─â╚Ťi╚Öeaz─â scene din „Judecata de Apoi”, „R─âstignirea” ╚Öi „Glorificarea Sfintei Fecioara Maria". Plecam mai departe spre Cetatea Prejmer care ad─âposte┼čte Biserica Fortificat─â din localitate, find una dintre cele mai bine p─âstrate fortifica┼úii din Europa, dar ┼či cel mai vechi monument istoric din Bra┼čov. Cetatea a fost construit─â în 1211 de c─âtre Cavalerii Teutoni, în stil gotic ┼či este înscris─â pe lista patrimoniului cultural modial UNESCO. Pentru a se ap─âra de invaziile turce┼čti, locuitorii a┼čez─ârii, la origine sa┼či, construiesc în secolul al XV-lea zidurile Cet─â┼úii ┼ó─âr─âne┼čti. Cetatea are forma unui cerc care înconjoar─â Biserica Evanghelic─â, ziduri înalte de 12 metri ┼či groase de 3-4 metri. Cazare ╚Öi cina in zona Brasov.

Ziua 5

Mic dejun. Plecare spre Timisoara cu oprire la Rezerva╚Ťia de la Raco╚Ö unde vizitam Coloanele de bazalt ╚Öi Lacul de Smarald, loc despre care se spune c─â are energie pozitiv─â. Rezerva╚Ťia natural─â se întinde pe o suprafa╚Ť─â de 1,10 hectare. Aici se g─âsesc coloane masive de bazalt, cu o geologie caracterizat─â prin prezen╚Ťa scurgerilor de lav─â. Coloanele de bazalt de la Raco╚Ö au o vechime de peste un milion ╚Öi jum─âtate de ani, iar ele sunt m─ârturia activit─â╚Ťilor vulcanice din zon─â, din Mun╚Ťii Per╚Öani, din Carpa╚Ťii Orientali.

În interiorul carierei  s-a format Lacul de Smarald, denumire provenit─â de la culoarea apei. În apropiere se afl─â ╚Öi vulcanul stins, care are o zon─â cu o vegeta╚Ťie mai s─ârac─â, ro╚Öiatic─â. În trecut, pe aceste locuri se exploata zgura vulcanic─â. Interesant de v─âzut în zon─â mai este Castelul Sukosd Bethlen, construit din piatr─â ponce ╚Öi tuf vulcanic. Mai poate fi admirat─â Cetatea de la Raco╚Ö ce face parte din situl arheologic de la Raco╚Öul de Jos. Plecare spre Cetatea Rupea este una dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României, primele semne de a╚Öez─âri omene╚Öti datând din paleotic si neoliticul timpuriu (5.500-3.500 î.H.). Prima atestare documentar─â dateaz─â din anul 1324 când sa╚Öii r─âscula╚Ťi împotriva regelui Carol Robert al Ungariei s-au refugiat în interiorul cet─â╚Ťii. Continuam drumul spre casa cu un popas pentru servirea pranzului.

Sosire in Timisoara, seara tarziu.

Tarif 1710 lei/pers./loc in camera dubla sau tripla

 

Tariful include:

- 4 nopti cazare hotel 3* Brasov;

- masa demipensiune;

- transport autocar/microbuz clasificat conform normelor UE (in functie de numarul de persoane inscrise);

- ghid insotitor din partea agentiei.

 Tariful nu include

- masa de pranz

- intrarile la obiectivele turistice

- supliment single 500 lei/4 nopti

Intrari obiective :

Herghelia de la Sambata 20 lei/persoan─â

Castelul Cantacuzino - 45 lei/persoan─â - bilet de intrare +parc, Pensionar/stuenti: 35 lei

Telecabina Busteni – Babele – Busteni – 215 lei/pers- urcare +coborare

Castelul Peles - 150 lei/persoana (parter+etaj 1+etaj 2)

Castelul Bran 70 Lei adul╚Ťi/ 50 Lei pensionari (+65)

Casa Memoriala “George Enescu” Sinaia  - 20 lei/adult, 10 lei/pensionar

Canionul ╚śapte Sc─âri - 20 lei/persoana

Biserica Fortificata Harman - 15 lei/adult, 5 lei/pensionari

Cetatea Prejmer - 20 lei/persoana

Cetatea Rupea - 15 lei/persoana

       

 

Nota*:

*Tariful este valabil pentru grup de minim 30  de persoane. În cazul în care vor fi între 25 - 29 participan┼úi,  se plateste un supliment de 150 lei/persoana sau se reprogrameaza excursia.

 * Ne rezerv─âm dreptul de a recalcula tariful, în cazul cre╚Öterii semnificative a pre╚Ťurilor carburan╚Ťilor, fa╚Ť─â de momentul când a fost lansat programul.

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia. 

  Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Rezerv─â acum!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar s─â accepta╚Ťi termenii ╚Öi condi╚Ťiile.