; &ev=PageView&noscript=1 />

Pe urmele Habsburgilor!

Plecare din Timișoara cu preluare din Arad

3
 
Transport
Tarif
de la
 
ÔéČ285ÔéČ
persoan─â

Fantasy Travel v─â propune:

Toamna la Viena pe urmele Habsburgilor !

Perioada __/__/____/ 3 nopti/ 4 zile

 

Ziua 1 / Joi

Plecare din Timisoara la ora 6.00 pe traseul Timisoara-Arad -Viena-  Laxenburg.

Prima oprire o facem la Laxenburg unde vom vizita castelul  Franzensburg  si  parcul Laxenburg.

Castelul Laxenburg se afl─â la 15 km de Viena, în partea de sud a P─âdurilor Vieneze. Din secolul al XIII-lea, Laxenburg, datorit─â apropierii sale de Palatul Schonbrunn, a fost re╚Öedin╚Ťa preferat─â de prim─âvar─â ╚Öi var─â a familiei imperiale. Palatul Laxenburg reprezint─â un exemplu unic de art─â de gr─âdin─ârit din secolele XVIII – XIX. Maria Tereza ╚Öi nepotul ei împ─âratul Franz au extins teritoriul parcului la 280 de hectare. Cea mai faimoas─â cl─âdire din Laxenburg este Castelul Franzenburg, ale c─ârui interioare sunt considerate, nu f─âr─â motiv, „Trezoreria Austriei”. Aici ╚Öi-a petrecut luna de miere a Prin╚Ťesei Sissi, dup─â nunta cu împ─âratul Franz Joseph. ╚śi tot aici s-a n─âscut mo╚Ötenitorul tronului, Prin╚Ťul Rudolph.  Optional se poate servi masa la un restaurant din incinta parcului.

Plecare spre cazare, hotel 3* in zona Viena.

 

Ziua 2 / Vineri

 

Mic dejun / pe urmele Habsburgilor

Punctul de plecare în plimbarea pe urmele Habsburgilor, este Catedrala Sf. ┼×tefan care se afl─â în inima centrului istoric al citadelei. Primele construc┼úii au fost ridicate în secolul XII. Forma catedralei din zilele noastre, în stil gotic dateaz─â tocmai din secolul XIV. În anul 1515, aici avea loc "Dubla nunt─â vienez─â", evenimentul care aducea Habsburgilor, coroanele Ungariei ┼či Boemiei. În absida "Corul Apostolilor" (Apostelchor) se afl─â monumentul funerar al împ─âratului Frederic al III-lea. Catacombele catedralei ad─âpostesc "Cripta Ducal─â" (mormintele unor membri ai Dinastiei de Habsburg, din Evul Mediu, printre care ┼či ducele Rudolf al IV-lea, "Ctitorul") ┼či 56 de urne funerare. Tur ghidat in catedrala si catacombe.

Pornind de la Catedrala Sf. ┼×tefan pe Kärntner Straße ┼či dup─â aceea, mergând pe Marco-d'Aviano-Gasse ve┼úi ajunge la Neuer Markt. În acest loc, în Cripta Imperial─â, sub Biserica Ordinului C─âlug─ârilor Capucini se afl─â cel mai important loc de veci al Dinastiei de Habsburg. Începând cu anul 1633, aici au fost înmormânta┼úi 149 de membri ai Dinastiei.

De pe Plankengasse ┼či Dorotheergasse se ajunge la Augustinerkirche, Biserica Ordinului C─âlug─ârilor Augustini. În anul 1854, în aceast─â "biseric─â personal─â" a Dinastiei de Habsburg, se c─âs─âtoreau împ─âratul Franz Josef ┼či Sisi. A┼čez─âmântul de cult ad─âposte┼čte ┼či cripta inimilor membrilor Dinastiei de Habsburg. Între 1654 ┼či 1878, în capela Loreto au fost depuse 54 de inimi apar┼úinând membrilor familiei imperiale.

Timp de multe secole, Hofburgul vienez a fost centrul de putere al Dinastiei de Habsburg. Trezoreria Imperial─â, Schazkammer, Muzeul Sisi, Apartamentele Imperiale, Galeria de Argint─ârie ┼či ┼×coala de Echita┼úie Spaniol─â sunt m─ârturii care s-au p─âstrat pân─â în zilele noastre. Trecând prin Albertinaplatz ┼či parcul municipal Burggarten, amenajat în anul 1818 pentru familia imperial─â se ajunge în centrul de putere din vreme al Dinastiei de Habsburg: Hofburgul vienez. La Schweizerhof se afl─â Trezoreria Imperial─â, Schatzkammer. Aici se g─âse┼čte atât coroana Sfântului Imperiu Roman de Neam German, cu o vechime de 1.000 de ani, cât ┼či coroana imperial─â austriac─â, tezaurul Burgundiei ┼či tezaurul Ordinului Lânii de Aur. La doar câ┼úiva pa┼či de aici, trecând pe sub cupola Sf. Mihail, ve┼úi g─âsi Muzeul Sisi, Apartamentele Imperiale ┼či Galeria de Argint─ârie. În fostele înc─âperi personale ale lui Franz Josef ┼či Sisi pute┼úi admira mobilierul original, argint─âria rafinat─â ┼či obiecte personale care au apar┼úinut membrilor Casei de Habsburg.  Foarte aproape de poarta Michaeltor începe în sfâr┼čit cea mai distins─â strad─â pentru cump─âr─âturi din Viena, Kohlmarkt. Aici se încheie turul nostru pe urmele Habsburgilor. Cel mai indicat ar fi s─â z─âbovim la o cafea ┼či o pr─âjitur─â, la Demel (Kohlmarkt 14). Aceast─â cofet─ârie, furnizoare a Cur┼úii Imperiale ┼či Regale din vreme aproviziona Casa Imperial─â cu delicatese dulci. Nici m─âcar supla Sisi nu putea rezista înghe┼úatei de violete, care se producea aici.

Cazare hotel 3 * in zona Viena.

Ziua 3 / Sambata

Mic dejun

Incepem ziua  cu un scurt popas in  Pia┼úa de delicatese Naschmarkt. Cu cele aproape 120 standuri ┼či localuri, cea mai renumit─â pia┼ú─â a Vienei ofer─â o vast─â varietate culinar─â, de la buc─ât─âria vienez─â pân─â la cea indian─â, de la cea vietnamez─â la pân─â la cea italieneasc─â. Pia┼úa de delicatese Naschmarkt a devenit un punct de întâlnire atât pentru cei tineri, cât ┼či pentru cei vârstnici. Târgul de vechituri de sâmb─ât─â a intrat deja în tradi┼úie. Din zori ┼či pân─â în asfin┼úit, un public cât se poate de divers se aprovizioneaz─â din pia┼úa de delicatese Naschmarkt cu fructe, legume sau cu variate delicatese provenite din toat─â lumea. În cele peste 120 de locuri expozi┼úionale se g─âsesc tot mai multe localuri tematice ┼či se ofer─â Internet wireless gratuit.

Ne continuam drumul spre Volksgarten ┼či Burggarten care  reprezint─â un patrimoniu cultural Mondial. Dac─â face┼úi parte din admiratorii împ─âr─âtesei Sisi, ar trebui s─â vizita┼úi monumentul Sisi din parcul Volksgarten. Admiratorii lui Mozart nu omit din pelerinajul lor la statuia geniului muzical din Burggarten. Gr─âdina Burggarten, amenajat─â în stil englezesc, a fost gr─âdina personal─â a împ─âratului Franz Joseph I, so┼úul împ─âr─âtesei Sisi. În 1919, la trei ani dup─â decesul împ─âratului, accesul în Burggarten a fost permis publicului larg. Ast─âzi, acolo se afl─â singurul monument al împ─âratului, ridicat abia în anul 1957 datorit─â unei ini┼úiative particulare. Aici, în Burggarten, se afl─â ┼či Casa Palmierilor, una din cele mai frumoase cl─âdiri Jugendstil, construit─â dup─â proiectele lui Friedrich Ohmann. Aceast─â oaz─â tropical─â ad─âposte┼čte Casa Fluturilor în care tr─âiesc ast─âzi sute de fluturi exotici ┼či se afl─â de asemenea ┼či o cafenea-restaurant cu o ambian┼ú─â fermec─âtoare.

Un obiectiv  interesant de vizitat este  Cimitirul Central considerat  unul dintre cele mai magice locuri din Viena. Aici se afl─â locurile de ve┼čnic─â odihn─â ale unor personalit─â┼úi, de la Beethoven pân─â la Falco, dar ┼či o întindere de un verde intens, care transform─â locul într-o îndr─âgit─â zon─â de relaxare. Cimitirul Central din Viena, care dateaz─â din anul 1874 înseamn─â mult mai mult decât un ultim loc de odihn─â. Cu suprafa┼úa sa de aproximativ doi kilometri p─âtra┼úi este al doilea cimitir ca m─ârime din Europa. Aici începe un univers paralel, care cu greu poate fi întrecut ca varietate. Nu numai monumentele funerare de aici sunt impresionate. Aici se afl─â ┼či locurile de odihn─â ve┼čnic─â ale multor personalit─â┼úi din lumea muzicii, renumite în lume, ca Johannes Brahms, Franz Schubert, Ludwig van Beethoven, Johann Strauss tat─âl ┼či fiul dar ┼či Falco ┼či Udo Jürgens. Biserica Cimitirului este biserica Sf. Karl Borromäus, una dintre cele mai frumoase biserici în stil Art Nouveau din Viena. Criptele încununate de arcade, mausoleele ┼či monumentele neobi┼čnuite creeaz─â o atmosfer─â unic─â, care poate da fiori. Bun venit într-un loc cu totul special din Viena!

Seara o putem incheia intr-un Original local vienez Heurige. Nenumarate cantece i-au fost dedicate, a servit drept decor pentru multe filme. Inainte de toate, totusi, el ofera vienezilor si turistilor, intr-o atmosfera placuta, devenita proverbiala, distractie, vinuri vieneze de calitate si mancaruri care sa se potriveasca. Un loc unde va simtiti bine, in care sunteti mereu bineveniti. Localul original, in care se serveste in exclusivitate vin vienez, il recunoasteti dupa arbustii de pin si dupa inscriptia "Ausg'steckt" de pe o tablita, care semnaleaza in acelasi timp si cand este deschis localul.

Cuvantul "Heuriger" denumeste nu doar localul in sine, ci si vinul din anul respectiv, care poate fi traditional numit astfel doar pana la data de 11 noiembrie (Sf. Martin). In afara de acest vin neimbuteliat, sprinten si suplu, localurile Heurigen ofera oaspetilor lor si un bogat sortiment de vinuri imbuteliate, care reflecta clima speciala a Vienei, marea varietate de soiuri, precum si o cultura gastronomica pe masura. Optional se poate servi cina cu un pahar de vin la un local Heurigen, optiunea se va face in agentie.  Cazare hotel 3 * in zona Viena.

Ziua 4 / Duminica

Mic dejun

Plecare spre Abatia Klosterneuburg.

La marginea p─âdurii Vienei de pe marginea de nord a ora╚Öului se afl─â un alt punct de pe lista de locuri de vizitat în apropierea Vienei. M─ân─âstirea Augustinian─â din micul ora╚Ö Klosterneuburg atrage anual mul╚Ťi vizitatori. Coborât─â deasupra Dun─ârii, în secolul al XII-lea a fost înfiin╚Ťat─â m─ân─âstirea Klosterneuburg (Stiftes Klosterneuburg), iar în secolele al XVIII-lea ╚Öi al XIX-lea au fost ad─âugate multe cl─âdiri mai noi. La mai pu╚Ťin de jum─âtate de or─â de Viena, aici pute╚Ťi vizita biserica din cadrul Abatiei Klosterneuburg. Cu caracteristicile sale romanice ╚Öi baroce acesta se afl─â în curtea Leopold. Faimosul Verduner Altar în Capela Leopold este extrem de frumos ╚Öi const─â din 45 de panouri smal╚Ťate datând din 1181. Cl─âdirea nou─â baroc─â are dou─â cupole de cupru, una dep─â╚Öit─â de coroana imperial─â german─â, cealalt─â de Bonnetul arhitectural din Austria de Jos. Iar dup─â ce termina╚Ťi vizita la Abatia Klosterneuburg in limita timpului disponibil putem da  o fug─â ╚Öi prin ora╚Öul din apropiere, Kierling. Aici g─âsi╚Ťi memorialul lui Kafka, înfiin╚Ťat chiar în sala sanatoriei unde scriitorul ╚Öi-a petrecut ultimele zile.

Plecare spre Timisoara, sosire seara tarziu.

Tarif 285  €/pers. pentru 35 platitori;

Conditii de rezervare: avans 30% la inscriere iar diferenta cu 15 zile inainte de plecare

 *295 €/pers. pentru 30 platitori;

*320 €/pers. pentru 25 platitori.

Tariful include:

-         3 nopti cazare cu mic dejun hotel 3*;

-    transport cu autocar/microbuz clasificat conform normelor UE (in functie de numarul de persoane inscrise) din Timisoara si Arad;

-         insotitor de grup din partea agentiei.

 Tariful nu include :

- mesele de pranz si cina;

- asigurarea medical sau storno;

- supliment single: 90 €/3 nop╚Ťi;

- intrarile la obiectivele turistice;

- intrarea la Castelul Laxenburg, 17 €/pers., include transportul cu trenul pitoresc dus -intors, transport cu feribotul dus intors pe lac si tur ghidat in castelul Franzensburg;

- intrarea la domnul Sf. Stefan 12 €/pers , tur ghidat in catedrala si catacomb;

- intrarea la Trezoreria Imperiala;

- Intrarea la Cripta capucinilor, costa  8 €/pers.

 

 Grup minim:
-35 persoane. Pentru un numar mai mic de 35 participanti, tariful se recalculeaza sau se reprogrameaza excursia. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba hotelurile si mijlocul de transport, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi.

 

*Clasificarea pe stele a unit─â╚Ťilor de cazare este f─âcut─â în conformitate cu standardele din ╚Ťara respectiv─â.

 * Ne rezerv─âm dreptul de a recalcula tariful, în cazul cre╚Öterii semnificative a pre╚Ťurilor carburn╚Ťilor, fa╚Ť─â de momentul când a fost lansat programul

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

 

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Rezerv─â acum!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar s─â accepta╚Ťi termenii ╚Öi condi╚Ťiile.