; &ev=PageView&noscript=1 />

Vietnam, Laos si Cambodia

Circuit Indochina

4
 
Transport
Perioada 11.10.2023 - 26.10.2023
Tarif promo luna MAI
2030 USD +
 
1470
persoana/pachet

Fantasy Travel vă propune:

REVELATIILE INDOCHINEI

Natură spectaculoasă. Bucătărie excepțională. Diversitate culturală.

Circuit cu sejur în Asia de Sud-Est:

Vietnam, Laos și Cambodgia!

Perioada 11.10-26.10.2023 – 16 zile/14 nopți

 

Puncte forte:

Vietnam

Capitala Hanoi- gustarea cafelei cu ou-Golful Halong sau Golful Dragonilor- Ho Chi Min- croaziera in Delta Mekongului-plaja si baie in Phan Thiet

Laos, “Tara celor un milion de elefanti”

Luang Prabang fosta capitala regala-ceremonia religioasa Baiei Tak- Plimbare pe Râul Mekong- Ceremonia tradițională Baci

 Cambogia, locul unde reinvie cultura khmera

Siem Reap al doilea cel mai mare oras- cel mai faimos templu: Angkor Wat- Apus de soare Srah Srang – satele cu case plutitoare-Spectacol cu dans traditional Apsara

 

 

Ziua 1 (Miercuri, 11 octombrie 2023)

Plecare din Timișoara de la Casa ”Adam Muller Guttenbrunn”, strada Gheorghe Lazăr  nr.10-12 către aeroportul din Budapesta. Decolare spre Hanoi la ora 16.00, cu compania Emirates cu escală de 4 ore în Dubai. Aterizare in Hanoi ziua următoare (12.10)  la ora  13.15.

 

Ziua 2 (Joi, 12 octombrie 2023)/cina

La sosirea pe aeroportul Noi Bai, vă veți întâlni cu șoferul și ghidul local și  veți fi transferat  cu autocarul  la hotel. Cazare și cina în Hanoi,  Hotel La Casa Hanoi 4* sau similar.

 

  Ziua 3 (Vineri, 13 octombrie 2023) – Hanoi/mic dejun si pranz

 Serviți micul dejun după care veți începe descoperirea capitalei, Hanoi, o zi întreagă. Incepeti cu Mausoleul Ho Chi Minh - casa tradițională cu piloni și Pagoda cu un singur stâlp - construită în secolul al XI-lea. Mai târziu, veți vizita Muzeul de Etnografie. Înființat în noiembrie 1997 cu ocazia Summit-ului Francofoniei, este atât un centru de cercetare, cât și un muzeu public, care prezintă cele 54 de grupuri etnice găsite în Vietnam. După-amiaza, veți vizita Templul Literaturii (Van Mieu în vietnameză), situat în locul cunoscut cândva drept prima universitate din Vietnam. Construită în 1070 de împăratul Ly Thanh Tong, universitatea a fost deschisă pentru prima dată exclusiv pentru prinți și cetățeni mandarini. Cu curțile sale străvechi, altarele și acoperișurile sale, Van Mieu este un exemplu foarte bun de arhitectură vietnameză. Oprire pentru servirea  pranzului. Continuați drumul către Cartierul Vechi și împrejurimile Lacului Sword. Veți încerca experiența de a arde tămâie. Vietnamezii cred că atunci când tămâia este arsă, fumul din ea va crea o punte de legătură cu membrii familiei care au murit și cu lumea spiritelor. Această experiență vă va ajuta să înțelegeți importanța tămâiei ori de câte ori vizitați un templu sau o pagodă, în timp ce participați la o mică ceremonie. Apoi, vei gusta cafeaua cu ou. Specifica pentru Hanoi, rețeta de cafea cu ou a fost dezvoltată de un localnic vietnamez care a lucrat cândva în cel mai legendar hotel din Hanoi, Sofitel Legend Metropole. Aceasta cafenea a fost cândva singura  in zona  unde se putea savura băutura unică. Datorită popularității sale, rețeta secretă de cafea cu ouă a fost copiată și este acum servită în multe cafenele din jurul Hanoiului. Potrivit multora, localul original este încă cel mai special loc pentru a încerca băutura emblematică, care și-a câștigat un loc în legenda locală. Cazare  în Hanoi,  Hotel La Casa Hanoi 4* sau similar. Cina o veti putea servi pe cont propriu.

 

  Ziua 4 (Sâmbătă, 14 octombrie 2023) - Hanoi - Golful Halong /mic dejun, pranz si cina

 Dimineața, după ce serviți micul dejun, veți pleca spre Halong și veți ajunge în jurul prânzului. Acolo, vă veți îmbarca pe un vas de croazieră în golful Halong, un loc de neratat. Acest golf faimos în întreaga lume are unul dintre cele mai frumoase peisaje din Vietnam, cu insulițele sale de stânci uriașe acoperite de vegetație luxuriantă cu vedere la apele golfului. Golful Halong include aproximativ 1.900 de insule și insulițe cu vârfuri stâncoase, putin locuite și vizitate. Aceste peisaje marine spectaculoase, i-a adus locului statutul de Patrimoniu Mondial UNESCO în 1994. Vă vor fi servite prânzul și cina la bord cu fructe de mare excelente și proaspăt capturate din golf. La sfârșitul zilei, veți avea șansa de a vă bucura de o sesiune de pescuit de noapte pe barcă. Cină și cazare pe vasul de  croaziera Victory Star Cruise, cabina de Deluxe cu vedere la ocean și cu balcon.

 

  Ziua 5 (Duminică, 15 octombrie 2023) - Golful Halong - Hanoi - Luang Prabang /mic dejun si pranz  

 Mic dejun. Dimineata devreme, in functie de conditiile meteo, va veti trezi pentru a va bucura de rasaritul soarelui peste apele acvamarine ale golfului. Apoi croaziera va face un tur în jurul golfului. Debracare si servire pranz, dupa care, întoarcere la Hanoi și  transfer  direct la aeroport pentru zborul către Luang Prabang. La sosirea pe aeroportul Luang Prabang, vă veți întâlni cu șoferul și ghidul local și veți fi transferati cu autocarul la hotel.

Cazare Laos, Luang Prabang,  Hotel Le Bel Air Boutique Resort 4* sau similar. Cina o veti putea servi pe cont propriu.

Zbor : QV314/ 19.10-20.20

 

  Ziua 6 (Luni, 16 octombrie 2023) - Luang Prabang /mic dejun si pranz

 Mic dejun. Dimineața devreme, veți călători impreuna cu ghidul local la templu pentru a vedea ceremonia Baiei Tak. În timpul ceremoniei, locuitorii devotați din Luang Prabang îngenunchează pe trotuar, având mâncare în mâini, pe care o oferă călugărilor în timp ce aceștia  trec îmbrăcați în hainele lor portocalii-șofran. Lăsați-vă atrași de acest moment semnificativ din punct de vedere cultural, deoarece are loc într-o manieră pașnică și respectuoasă, fără schimb de cuvinte între călugări și locuitorii care aduc ofrandele.  (Turistii  vor fi preluati de la hotel  pentru a vedea ceremonia Baiei Tak între orele 05:30 - 06:30 .  În calitate de invitati cei care participă la această tradiție, se   recomandă să se poarte îmbrăcăminte decente.  Vă rugăm să nu treceți în calea călugărilor și să faceți fotografii doar de la distanță pentru a vă arăta respectul • Vă rugăm să mențineți, de asemenea, o atmosferă liniștită.) . După această experiență spirituală, ghidul vă va duce la o piață locală, un loc foarte animat înca  dimineața.  După turul pieței, veți fi dusi la un restaurant local primitor de lângă râul Mekong pentru a încerca  supa Khao Soi menită să vă potolească foamea și să vă ofere energie pentru aceasta zi.(Khao Soi este doar o degustare - va veti putea întoarce la hotel  pentru a servi micul dejun complet). Dacă nu sunteți pregătiti pentru supă de dimineața, puteți să savurați o cafea în timp ce urmăriți rutina zilnică a localnicilor. Orașul Luang Prabang este unul dintre cele mai frumoase orașe din Asia de Sud-Est, cu locația sa perfectă la punctul de întâlnire al râurilor Mekong și Nam Khan și la poalele unui lanț muntos vechi. Calatoria in Luang Prabang vă va duce în cele mai emblematice și bogate locuri din punct de vedere cultural. Pentru a aprecia pe deplin vizita dumneavoastră în acest oraș pitoresc, un ghid vă va împărtăși toate cunoștințele despre istoria, arhitectura și cultura orașului. • Vat Mai, construit la sfârșitul secolului al XVIII-lea, este un altar foarte respectat, culminat de un acoperiș uimitor. • Palatul Regal, care găzduiește astăzi Muzeul Național, are o colecție uriașă de obiecte prețioase care aparțineau anterior familiei regale și o gamă largă de statuete descoperite în templele din regiune. Aici, puteți admira Phrabang Buddha, considerat cel mai sacru artefact din Laos și care i-a dat numele orașului. • Vat Xieng Thong, templul Orașului Regal, este un complex de altare și temple sacre, afișând unele dintre cele mai frumoase arte tradiționale laoane și, fără îndoială, cel mai frumos sit din Luang Prabang. • Vat Visoun, cel mai vechi templu din oraș, se deosebește de celelalte datorită That Makmo, o stupa de piatră reprezentând o floare de Lotus. Cazare Laos, Luang Prabang, Hotel Le Bel Air Boutique Resort 4* sau similar. Cina se va servi pe cont propriu.

 

OPȚIONAL : Ceremonia tradițională Baci într-o casă locală

Veți fi invitati să participați la o ceremonie Baci (Sou Khouan), una dintre cele mai populare tradiții din Laos și care însoțește orice eveniment important din viață: nunți, înmormântări, nașteri, boli, excursii,  etc. Ceremonia are loc, de obicei, între cativa  oameni, cu unul sau doi „destinatari”, „oficiul” și câțiva „asistenți”. Dar pentru ocazii mai mari, cum ar fi nunți, se pot aduna zeci de oameni. În timpul ceremoniei la care participați, persoana care oficiază vă va reaminti sufletele (conform credinței Laos, fiecare ființă umană are 32 de suflete) pentru a atrage influențe benefice către dvs. și apoi vă va lega un șnur de bumbac în jurul încheieturii, simbolizând dorințele pe care le va fi formulat  in favoarea voastră. Savurați cina în casa locală și profitați de șansa de a adresa orice întrebări suplimentare pe care le aveți.

 

  Ziua 7 (Marți, 17 octombrie 2023) - Luang Prabang/mic dejun si pranz

 Dupa micul dejun îmbarcare la bordul unei barci cu motor pentru a călători la peșterile Pak Ou, cel mai faimos sit budist din jurul orașului Luang Prabang. Această frumoasă excursie pe râul Mekong, mărginită de stânci carstice abrupte și sate mici, este ocazia de a observa viața trăită pe malurile sale. Când ajungeti la peșteri după plimbarea cu barca și după ce a-ți urcat scările până la intrare, veți fi uimiti să găsiți înăuntru mii de statui ale lui Buddha. Veți face o călătorie cu mașina până la cascadele Kuang Sy, una dintre atracțiile din Luang Prabang. Aceste cascade sunt alcatuite din formațiuni de calcar și numeroase piscine de culoare turcoaz și au devenit o destinație de neratat pentru cei care vizitează nordul Laosului. Nivelul inferior al cascadei a fost transformat într-un parc public și este locul în care vă veți face o pauză și vă veți bucura de umbra și de atmosfera răcoritoare a căderilor. Cu toate acestea, principalul punct de interes este mai sus pe potecă: numeroase bazine mici, naturale, de calcar, care s-au format prin procesul de eroziune a apei. Bucurați-vă de împrejurimi și petreceți timp înotând și relaxativă în aceste piscine. Cazare  Luang Prabang, hotel Le Bel Air Boutique Resort 4* sau similar.  

 

  Ziua 8 (Miercuri, 18 octombrie 2023) - Luang Prabang - Siem Reap/mic dejun si cina

 Mic dejun. Timp liber până la zborul spre Siem Ream după care  vă veți întâlni cu șoferul și ghidul și veți fi transferati la aeroportul Luang Prabang pentru zborul către Siem Reap. La sosirea pe aeroportul Siem Reap, vă veți întâlni cu șoferul și ghidul local și veți fi transferati cu autocarul la hotel. Cina si cazare la hotel Tara Angkor Hotel 4* sau similar.

Zbor VN 931/ 14:35-16:05

 

 Ziua 9 (Joi, 19 octombrie 2023): Siem Reap/ mic dejun si pranz

 Mic dejun. În această dimineață, veți călători pe un drum mărginit de copaci seculari uriași, înainte ca dintr-o dată, o ușă maiestuoasă de piatră să apară la intrarea în Angkor Thom, în traducere „orașul mare”. Ieșind magic din interior, admirați fețele masive zâmbitoare ale templului Bayon sculptate în piatră. Construit în jurul secolelor al XII-lea și al XIII-lea, acest uimitor edificiu este înconjurat de 54 de turnuri, fiecare dintre ele împodobit cu 4 fețe. După ce veți vizita Bayon veți merge la Baphuon, un faimos munte templu  construit în secolul al XI-lea, a cărui restaurare, condusă de arhitecți francezi, s-a încheiat nu cu mult timp în urmă. Apoi, plimbați-vă de-a lungul Terasei Elefanților, care cu lungimea sa de 350 de metri a fost folosită pentru audiențe regale și ceremonii publice. Continuați-vă vizita la Terasa Regelui Lepros, construită în secolul al XII-lea și împodobită cu sculpturi magnifice Apsara. Oprire pentru pranz. După-amiaza, vizitați cel mai faimos templu: Angkor Wat. Începând de la bulevardul central, vă veți vei da seama în curând cât de mare este. Această realizare arhitecturală minunată, vă va impresiona nu doar prin elementele sale structurale, ci și prin detaliile sale artistice. Încheiați ziua vizitând Ta Prohm, un templu care pare aproape consumat de natura tropicală care îl înconjoară. Cazare Hotel Tara Angkor 4* sau similar. Cina pe cont propriu.

 

OPȚIONAL : Apus de soare, relaxare si aperitiv pe malul iazului Srah Srang.

Situat în zona Complexului Angkor, Srah Srang baray (iaz), care odinioară erau băi regale în timpul Imperiului Khmer, este un rezervor lung de 800 de metri care oferă reflexii frumoase ale soarelui la apus și la răsărit. Casa ofera o atmosfera autentica si confortabila, cu mobilier si decoratiuni realizate din materiale locale  si o gradina frumoasa care inconjoara casa.

După ce ajungeți pe malul Srah Srang baray, veți avea la dispoziție o plimbare de 10 minute în satul local pentru a ajunge la casa situată la marginea lacului de acumulare. Veti intra apoi într-o casă fermecătoare din lemn și vă veți bucura de un moment exclusivist cu vedere la apă.

 

  Ziua 10 (Vineri, 20 octombrie 2023) - Siem Reap/ mic dejun, pranz si cina

 Mic dejun. Astăzi vă veți îndrepta spre nord spre templul Beng Mealea. Însemnând templul iazului lotus, acest templu din secolele 11-12 a fost probabil construit în timpul erei Angkor Wat de regele Suryavarman al II-lea. Este unul dintre cele mai impresionante temple, fiind total scufundat în pădure, și renumit pentru apariția sa în filme precum Les Deux Freres de Jean-Jacques Annaud. Aici, stânca și vegetația sunt reunite într-o îmbinare perfectă. Rădăcinile copacului sărută pietrele cu tandrețea unei mame de parcă le-ar apăra. În timp ce mergeți pe frumos decorata pasarela, încercați să vedeți apsara în diferitele nișe din mijlocul pietrelor amestecate. De la Kompong Kleang veți urca pe o barca locala condusa de un capitan din sat. Ambarcațiunea va încrucișa Tonlé Sap într-un ritm lejer, oferindu-vă posibilitatea de a observa unele dintre micile sate plutitoare. Mica barcă locală este dotată cu un motor, care vă permite să vă deplasați cu ușurință in sat și de-a lungul diferitelor canale care duc la Marele Lac. Oprire la o casă locala pentru servirea unui pranz tip picnic. Odată ajunși la capătul canalului, vă veți da seama de imensitatea acestui lac, unde orizontul se întinde cât se vede cu ochii. Dacă vremea permite, se poate face o plimbare pentru a întâlni localnicii înainte de a pleca în croazieră. Cazare Hotel Tara Angkor Hotel 4* sau similar. Transfer la un local pentru cina si spectacol cu dans Apsara.

 

  Ziua 11 (Sâmbătă, 21 octombrie 2023) - Siem Reap - orașul Ho Chi Minh/mic dejun si cina

 Mic dejun. Astăzi, aveți timp liber până la transferul la aeroport pentru zborul către Saigon. La sosirea pe aeroportul din Saigon, vă veți întâlni cu șoferul și ghidul local și  veți fi transferati  cu autocarul  la hotel. După ce ajungeți la hotel și până la cină aveți timp liber la dispozitia dvs.. Cina și cazare în Saigon, hotel Central Palace Hotel 4*.

Zbor VN 3818/ 11:40-12:55

 

  Ziua 12 (Duminică, 22 octombrie 2023) - orașul Ho Chi Minh/mic dejun si pranz 

 Mic dejun. Dimineața, veți porni să vizitați siturile istorice ale orașului: vechiul oficiu poștal (construit în epoca Indochinei franceze), Catedrala Notre Dame (exterior) strada Dong Khoi - un bulevard larg mărginit de magazine și hoteluri de lux. După oprirea pentru servirea pranzului, veți descoperi Chinatown (Cholon) al orașului, unde se află piața Binh Tay și pagoda Thien Hau. În funcție de interesele voastre, puteti alege să vizitați Muzeul Războiului sau Muzeul FITO. Primul, expune arme și vehicule americane folosite în timpul războiului din Vietnam, împreună cu fotografii care arată consecințele acestui război și detalii despre armele chimice care au fost folosite (atenție: unele imagini pot provoca disconfort). Muzeul FITO, care este cel mai mare muzeu privat din țară, este dedicat ilustrării istoriei medicinei tradiționale din Vietnam. La sfârșitul vizitei, veți avea puțin timp liber pentru a vă plimba și a explora orașul. Cina pe cont propriu. Cazare Saigon, Central Palace Hotel 4* sau similar.

 

  Ziua 13 (Luni, 23 octombrie 2023) - Saigon - Delta Mekong/mic dejun si pranz

Mic dejun. Dimineața veți pleca din Ho Chi Minh City pentru a explora Ben Tre în delta Mekong, cunoscută și sub numele de „Veneția Verde” a Vietnamului. După ce ați vizitat o fabrică de cărămidă din Phong Nam, unde cărămizile sunt încă făcute manual, urcați pe o barcă pentru o croazieră de-a lungul râului Chet Say (unul dintre brațele Mekong-ului). Veți face mai multe opriri pe parcurs pentru a descoperi diferite ateliere locale, permițându-vă să înțelegeți mai bine specialitățile economiei locale. Barca va traversa apoi un mic canal și va opri într-un mic sat, unde vă veți continua descoperirea deltei vizitând un atelier specializat în țesut covoare. Veți putea chiar să încercați singuri această activitate, înainte de a sări într-un xe loi (un fel de ricșă motorizată) sau pe o bicicletă pentru a vă plimba prin sat. Veți vedea ferme tradiționale și plante legumicole, înainte de a vă opri la un mic restaurant local pentru a avea parte de un prânz delicios (și generos) preparat din specialități regionale, precum „peștele cu urechi de elefant” și creveți de apă dulce. După-amiaza veți reveni pe sampan (barca de lemn de dimensiuni mici) pentru timp liber de-a lungul canalelor înguste. Veți călători înapoi la Ho Chi Minh City cu autocarul.

Cazare Saigon, Central Palace Hotel 4* sau similar. Cina pe cont propriu.

 

  Ziua 14 (Marți, 24 octombrie 2023) - Saigon - Phan Thiet/mic dejun

 Mic dejun. Dimineața, veți pleca din Ho Chi Minh City către orașul Phan Thiet de pe litoral, unde veți ajunge după-amiaza. Veți avea timp liber să vă relaxați și să vă bucurați de plajă și de activitățile acvatice. Phan Thiet este renumită pentru plajele mărginite de palmieri, dunele de nisip alb sau roșu și Mui Ne, care se întinde pe aproximativ 16 kilometri de coastă, care găzduiește multe stațiuni, baruri și restaurante. Plaja Phan Thiet este principala atracție a regiunii, mai ales pentru iubitorii de windsurfing și kite-surfing, deoarece zona se bucură de vânt pe tot parcursul anului. Cazare Phan Thiet, Hotel Pandanus Resort 4* sau similar.

 

  Ziua 15 (Miercuri, 25 octombrie 2023) - Phan Thiet/ mic dejun/ - Fără ghid, fără transport

 Mic dejun. Zi liberă la alegerea dvs. in care va puteți relaxa la plajă, să vizitați statiunea, să faceti excursii opționale oferite de hotelul unde vom fi cazați, cum ar fi: vizitarea dunelor de nisip alb sau rosu, a muntelui Ta Cu si grădinile cu fructul dragonului; puteti învăța sa gătiți in stil asitic participând la cursuri de gatit, sau sa vă umpleți de adrenalină încercând sporturi de apă kayak, kitesurfing, wingfoiling etc.

Cazare Phan Thiet,  hotel Pandanus Resort 4* sau similar.

 

  Ziua 16 (Joi, 26 octombrie 2023) - Phan Thiet - Saigon/ mic dejun

Mic dejun si timp liber pana la transferul catre aeroportul  Ho Chi Minh City pentru zborul spre casă. Decolare la ora 23:55 PM catre Budapesta cu escala in Dubai, sosire in Budapesta la 14:25 PM.

 

Tarif  PROMO luna MAI : 1470 € + 2030  $/ pers

 


Tariful este
valabil pentru un grup 20 persoane.

Pentru un grup intre 15-19 persoane se adauga 150 $/pers.

Servicii incluse

- bilet de avion Budapesta-Dubai-Hanoi; Saigon-Dubai-Budapesta, clasa economica cu compania Emirates;

- bagaj de cala 30 kg si de mana 7 kg;

- taxe de aeroport, valabile acum, pana la plecare se pot modifica;

- transfer Timisoara/ Arad  aeroport Budapesta si retur;

- transferuri locale aeroport- hoteluri si retur pe parcursul circuitului;

- autocar climatizat pe tot parcursul  circuitului in Vietnam, Laos si Cambogia;

·         Toate biletele de avion interne/regionale în clasa economică: Hanoi - Luang Prabang - Siem Reap - orașul Ho Chi Minh

- Vietnam Airlines LPQ-REP; clasa economica

- Vietnam Airlines HAN - LPQ; clasa economica

- Vietnam Airlines REP-SGN; clasa economica

·         14 nopti cazare hoteluri de 4* astfel:

-2 nopti in Hanoi;

-1 noapte pe vas de croaziera;

-3 nopti in Laos;

-3 nopti in Cambogia;

-3 nopti in Ho Chi Min/ Saigon;

-2 nopti Phan Thiet la plaja;

- mesele menționate în program: 14 mic dejun,  9 pranzuri si 5 cine

- cina traditionala cu spectacol si dans Apsara;

- degustarea cafelei cu ou in ziua 3-a;

- croaziera in golful Halong cu vasul de  croaziera Victory Star Cruise cu pensiune completa ;

- calatorie la bordul unei barci cu motor la peșterile Pak Ou;

- plimbare cu barca locala de la  Kompong Kleang pentru a vedea sate plutitoare;

- excursie în Delta Mekongului și croazieră de-a lungul râului Chet Say, unul din bratele  fluviului Mekong;

- participare la ceremonia Baiei Tak;

- vizitarea cascadelor Kuang Sy;

- inchiriere de bărci locale și ciclism, așa cum este menționat în program;

- tur și vizite cu ghid local în Luang Prabang;
- tur și vizite cu ghid local al siturilor din Siem Reap – Angkor;

- tur panoramic și pietonal cu ghid local în Hanoi;

- intrarile la Muzeul razboiului sau  muzeul Fito. Alegerea se va face cu o zi inainte;

- vizitarea unei fabrici de caramida;

- plimbare cu risca sau bicicleta;

- toate taxele de intrare și vizitarea obiectivelor turistice menționate în program;

- ghizi locali vorbitori de limba engleză, după cum este menționat;

- insotitor de grup din partea agentiei;

 

- participarea la campania de protectie a mediului ’’Refill not Landfill’’;

- taxa de procesare vize;

- o sticlă de apă 0,5l /zi  reutilizabilă;

 

Servicii neincluse

- mese, băuturi, cheltuieli personale si alte servicii care nu sunt menționate în program;

- taxa de viză pt. Vietnam: 30 usd/pers. -se achita in agentie;
- taxa de viză Cambodgia: 30 usd/pers. care se va achita local;
- taxa de viză Laos: 40 usd/pers. care se va achita local;
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, daca este cazul;
- bacşişuri: 80 USD/pers. pentru ghizi, şoferi,  personalul de pe vapor, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel mai târziu la sosire).

-SUPLIMENT DE SINGLE 785 $


Excursii OPȚIONALE  : Ceremonia tradițională Baci într-o casă locală, 35 $/pers

                                      Apus de soare, relaxare si aperitiv pe malul iazului Srah Srang/ 38 $/pers

 

Excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali.

Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de  20% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu pana la  60 de zile înainte de data plecării
- diferența de 50 % din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu minim 4 pagini libere; nu se acceptă pașapoarte temporare
- 4 fotografii tip paşaport care vor fi luate în călătorie, pentru vizele care se primesc la intrarea la fiecare țară

IMPORTANT!

Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19.

Observație despre hotelurile selectate

Alegem cu prioritate hoteluri situate in centrul oraselor/oraselor. Cu toate acestea, uneori trebuie să alegem hoteluri care sunt puțin îndepărtate de centru din cauza stării „fără locuri libere” a hotelurilor centrate în oraș/oraș. Selecția de hoteluri poate fi modificată în funcție de disponibilitatea la momentul rezervării

 

Observații pentru programul de check-in și check-out în Indochina:

Dorim să menționăm clar că ora oficială de check-in la hoteluri este ora 14.00 pentru check-in și 12.00 la mijlocul zilei pentru check-out.

• Taxă suplimentară pentru check-in devreme înainte de ora 14:00: 100% din tariful camerei = cost suplimentar pentru o noapte suplimentară

• Taxă suplimentară pentru check-out târziu (până la ora 18.00): 50% din tariful camerei

• Taxă suplimentară pentru check-out târziu (după ora 18.00): 100% din tariful camerei

În unele descrieri de text, scriem următorul paragraf: „Bine ați venit la aeroport. Transfer in oras. Check-in la hotel”, nu înseamnă că check-in-ul devreme este inclus. Toate check-in-urile devreme sau check-out-uri târziu trebuie menționate în secțiunea „Servicii incluse”.

 Observații despre restaurante:

O excursie în Vietnam, Laos sau Cambodgia este o adevărată experiență culinară, mâncărurile vietnameze, cambodgiene și laotienne sunt atât de bogate și de bun gust și vă vom ajuta să descoperiți totul, de la mâncăruri locale foarte simple până la mâncăruri decorate fermecător și mai elaborate în restaurante frumoase.

Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice;
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure;
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu;

- companiile aeriene isi rezerva dreptul de a modifica orele de zbor cu notificari anticipate
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora;
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic;
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări;
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale;
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup;
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program;
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană;
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil;
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.,  în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente;
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor;
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta;
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora;
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia FANTASY  TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate;
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză;
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri;
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate;
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual;
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei;
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei;
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua platii.

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

  

Înscrie-te acum!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar să acceptați termenii și condițiile.