; &ev=PageView&noscript=1 />

Vietnam, Laos și Cambodia

Circuit Indochina cu plecare din Timișoara

4
 
Transport
18.06 – 04.07.2024
Tarif
de la
 
4190
persoana/pachet

REVELATIILE INDOCHINEI

Circuit cu sejur în Asia de Sud-Est:

Vietnam, Laos și Cambodgia!

Puncte forte:

Vietnam - Capitala Hanoi- gustarea cafelei cu ou-Golful Halong sau Golful Dragonilor- Ho Chi Min- croazieră în Delta Mekongului

Laos, “Tara celor un milion de elefanti” - Luang Prabang fosta capitală regală-ceremonia religioasă Baiei Tak- Plimbare pe Râul Mekong- Ceremonia tradițională Baci

Cambogia, locul unde reinvie cultura khmera - Siem Reap al doilea cel mai mare oraș - cel mai faimos templu: Angkor Wat- Apus de soare Srah Srang – satele cu case plutitoare-Spectacol cu dans traditional Apsara.

 

Ziua 1 (Marți, 18 iunie 2024)                                                 

Decolare din Timișoara, zbor cu două escale, în Munchen și Singapore.

Ziua 2 (Miercuri, 19 iunie 2024)

Aterizare in Saigon. La sosirea la aeroportul Tan Son Nhat, ne vom întâlni cu șoferul și ghidul local și vom avea transferul la hotel. Cazare la Hotel Muong Thanh Saigon 4* sau similar.                                                                                        

Ziua 3 (Joi, 20 iunie 2024)–Saigon-Mekong-Saigon /mic dejun si prânz     

Dimineața, vom pleca din Ho Chi Minh City pentru a explora Ben Tre, în delta Mekong, cunoscută și sub numele de "Veneția verde" a Vietnamului. După ce vizităm o fabrică de cărămizi din Phong Nam, unde cărămizile sunt încă fabricate manual, urcăm pe o barcă pentru o croazieră de-a lungul râului Chet Say (unul dintre brațele Mekong-ului). Vom face mai multe opriri pe drum pentru a descoperi diferite ateliere locale, ceea ce ne va permite să înțelegem mai bine specialitățile economiei locale. Barca va traversa apoi un mic canal și se va opri într-un mic sat, unde vom continua descoperirea deltei prin vizitarea unui atelier specializat în țesutul covoarelor. Vom putea chiar să încercăm această activitate, înainte de a ne urca într-o xe loi (un fel de ricșă motorizată) sau pe o bicicletă pentru a ne plimba prin sat. Vom vedea ferme tradiționale și plantații de legume, înainte de a ne opri la un mic restaurant local pentru a gusta un prânz delicios (și generos) alcătuit din specialități regionale, cum ar fi "pește ureche de elefant" și creveți de apă dulce.

După-amiaza vom urca din nou pe sampan pentru a petrece ceva timp liber de-a lungul canalelor înguste. Ne întoarcem cu mașina în orașul Ho Chi Minh. Cazare la Hotel Muong Thanh Saigon 4* sau similar.

Ziua 4 (Vineri, 21 iunie 2024) - Saigon - Da Nang - Hoi An /mic dejun, prânz                                                                             

Dimineața, vom pleca să vizităm locurile istorice ale orașului: vechiul Oficiu Poștal (construit în epoca Indochinei franceze), Catedrala Notre Dame, strada Dong Khoi - un bulevard larg, cu magazine și hoteluri de lux. După aceea, vom descoperi cartierul chinezesc al orașului (Cholon), unde se află piața Binh Tay și pagoda Thien Hau. În funcție de interese, putem alege să vizităm Muzeul Rămășițelor de Război sau Muzeul FITO. Primul expune arme și vehicule americane folosite în timpul Războiului din Vietnam, împreună cu fotografii care arată consecințele acestui război și detalii despre armele chimice care au fost folosite (atenție: unele imagini pot provoca disconfort). Muzeul FITO, care este cel mai mare muzeu privat din țară, este dedicat ilustrării istoriei medicinei tradiționale din Vietnam. La finalul vizitei, avem timp liber pentru a ne plimba și explora orașul. Transfer cu autobuzul la aeroport pentru zborul spre Da Nang. Cazare la KOI Resort and Spa Hoi An 4* sau similar.

Ziua 5 (Sâmbătă, 22 iunie 2024) – Hoi An /mic dejun, prânz

Dimineața, vom face o plimbare pentru a explora orașul antic Hoi An, recunoscut de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial pentru străzile și casele sale vechi de un secol, bine conservate. După care vom face o plimbare cu bicicleta prin peisajul rural din Hoi An până la satul de plante Tra Que, cunoscut pentru ierburile sale aromatice. Ne vom alătura fermierilor locali pentru a observa munca lor zilnică de plantare și recoltare a legumelor. La prânz, vom avea ocazia să ne bucurăm de specialitățile satului: tam huu (mici frigărui de porc și creveți), diverse tipuri de creveți, carne de porc și ierburi, precum și alte șase feluri de mâncare din regiune.

Ne întoarcem la Hoi An la începutul după-amiezii și vom avea restul zilei la dispoziție pentru a descoperi în continuare străzile vechi sau pentru relaxare pe plajă. Cazare la KOI Resort and Spa Hoi An 4* sau similar.                                                                                                                 

Ziua 6 (Duminică, 23 iunie 2024) - Hoi An /mic dejun

Zi liberă.

OPȚIONAL: Hoi An - My Son - Hoi An

Dimineața, ne deplasăm cu mașina spre My Son ("Muntele frumos") - cel mai important sit arheologic Cham din centrul Vietnamului. Datând din secolul al IV-lea până în secolul al XIII-lea, complexul de 70 de clădiri arată că civilizația Cham a fost contemporană și destul de apropiată de civilizația Khmer, ceea ce face ca My Son să fie la fel de important ca siturile Angkor din Cambodgia, Borobudur din Indonezia sau Bagan din Birmania. După ce explorăm zona, ne întoarcem la Hoi An unde vom avea timp liber. Cazare la KOI Resort and Spa Hoi An 4* sau similar.                                                                 

Ziua 7 (Luni, 24 iunie 2024) - Hoi An/mic dejun și prânz 

Zi liberă.      

OPȚIONAL: Experiența de viață agricolă (prânz)

Ne bucurăm de un tur cu bicicleta prin zona rurală și mergem în satul Cam Thanh. Vom fi întâmpinați de un localnic și după un moment de relaxare în acest cadru liniștit, avem ocazia să observăm și să luăm parte la diferitele etape ale cultivării orezului. Printre acestea se numără greblarea pământului în câmp și transplantarea orezului. Vom încerca să folosim uneltele și mașinile artizanale sub privirile atente și încurajatoare ale "profesorilor". Suntem invitați să ne pregătim prânzul, învățând cum să gătim clătite de orez (banh xeo), o experiență atât distractivă, cât și instructivă. După ce vom savura acest prânz excelent alături de alte specialități locale, ne luăm rămas bun de la gazda locală și ne întoarcem la hotel. Cazare la KOI Resort and Spa Hoi An 4* sau similar.                                                                                                      

Ziua 8 (Marți, 25 iunie 2024) - Hoi An - Da Nang – Hanoi/ mic dejun

Transfer cu autobuzul la aeroportul din Da Nang pentru zborul spre Hanoi.

În această seară, vom avea ocazia să înțelegem ce face din Cartierul Vechi din Hanoi un loc atât de captivant, în timp ce vom gusta o mare varietate de specialități vietnameze, începând cu Banh Cuon - clătite de orez rulate și aburite. După prima experiență de degustare, ne oprim la un restaurant renumit la nivel local de pe strada Hang Dieu și vom gusta tăiței vietnamezi preparați în stil sudic și care sunt incredibil de populari atât printre localnici, cât și printre călători. După aceea, ne îndreptăm spre un colț "ascuns" al orașului Hanoi pentru o scurtă plimbare de-a lungul unui "zid special de graffiti", care este de asemenea, o locație bună pentru cafenele cu o priveliște minunată asupra străzilor pline de viață din Hanoi. Ne savurăm băutura și simțim ritmul vieții de noapte din această capitală magică. Cazare la Sunway Hotel 4* sau similar.                                                                                              

Ziua 9 (Miercuri, 26 iunie 2024): Hanoi/ mic dejun și prânz               

Dimineața, vom începe o zi întreagă de descoperire a capitalei cu Mausoleul Ho Chi Minh - un tribut adus arhitecturii Mausoleului lui Lenin din Moscova, casa sa tradițională pe picioroange și Pagoda cu un singur stâlp - construită în secolul al XI-lea. Mai târziu, vizităm Muzeul Național. Vom vizita Templul Literaturii (Van Mieu în vietnameză), situat în locul cunoscut cândva ca fiind prima universitate din Vietnam. Construită în 1070 de împăratul Ly Thanh Tong, universitatea a fost deschisă inițial exclusiv pentru prinți și mandarini. Cu curțile, altarele și acoperișurile sale vechi, Van Mieu este un exemplu foarte bun de arhitectură vietnameză.

Avem ocazia să experimentăm viața unui hanoian din anii 1950 și să călătorim prin cartierul vechi cu o ricșă cu bicicletă timp de 45 de minute. Descoperim străzile pline de viață ale "Cartierului celor 36 de bresle'' - un loc cu un farmec unic și o activitate nesfârșită: meșteșugari, tarabe, tinichigii, bijutieri, caligrafi, tâmplari, tarabe mobile, articole din piele sau rattan, oameni care vând evantaie, obiecte votive, articole din lac, mătase, covoare, hârtie, pipe și multe altele. Vom face o plimbare în jurul Lacului Spada, unde ne oprim pentru a vizita frumosul templu Ngoc Son, situat pe o insulă în mijlocul lacului, la care se ajunge printr-un pod roșu de lemn. Cazare la Sunway Hotel 4* sau similar.                                                                                                            

Ziua 10 (Joi, 27 iunie 2024) – Hanoi - Golful Halong/ mic dejun, prânz, cină

Dimineața, călătorim spre Halong, unde vom ajunge în jurul prânzului. Acolo, ne îmbarcăm într-o croazieră în Golful Halong, un loc de neratat. Acest golf de renume mondial este unul dintre cele mai frumoase peisaje din Vietnam, cu insulițele sale stâncoase gigantice acoperite de o vegetație luxuriantă care domină apele. Golful Halong include aproximativ 1.900 de insule și insulițe cu vârfuri stâncoase, adesea nelocuite și nevizitate. Această scenă creează un peisaj marin spectaculos, care i-a adus statutul de Patrimoniu Mondial UNESCO în 1994. La bord vom servi prânzul și cina cu fructe de mare excelente și proaspăt pescuite din golf. Seara, avem ocazia să ne bucurăm de o sesiune de pescuit de noapte pe barcă. Cazare pe vasul Victory Star Cruise.

Ziua 11 (Vineri, 28 iunie 2024) - Golful Halong - Hanoi - Luang Prabang/ mic dejun, prânz

Dis-de-dimineață, ne vom trezi pentru a ne bucura de răsăritul soarelui peste apele acvamarin ale golfului. Apoi, croaziera va face un tur al golfului până la debarcarea de la sfârșitul dimineții. Ne vom întoarce la Hanoi și vom fi transferați direct la aeroport pentru zborul spre Luang Prabang. La sosirea la aeroportul din Luang Prabang, ne întâlnim cu șoferul și ghidul local și vom fi transferați la hotel. Cazare la hotel Le Bel Air Boutique Resort 4* sau similar.

OPȚIONAL: Participare la ceremoria Baci.

Veți fi invitati  să participați la o ceremonie Baci (Sou Khouan), una dintre cele mai populare tradiții din Laos și care însoțește orice eveniment important din viață: nunți, înmormântări, nașteri, boli, excursii,  etc. Ceremonia are loc, de obicei, între cativa  oameni, cu unul sau doi „destinatari”, „oficiul” și câțiva „asistenți”. Dar pentru ocazii mai mari, cum ar fi nunți, se pot aduna zeci de oameni. În timpul ceremoniei la care participați, persoana care oficiază vă va reaminti sufletele (conform credinței Laos, fiecare ființă umană are 32 de suflete) pentru a atrage influențe benefice către dvs. și apoi vă va lega un șnur de bumbac în jurul încheieturii, simbolizând dorințele pe care le va fi formulat  in favoarea voastra. Savurați cina în casa locală și profitați de șansa de a adresa orice întrebări suplimentare pe care le aveți.

Ziua 12 (Sâmbătă, 29 iunie 2024) - Luang Prabang/ mic dejun, cină

Dis-de-dimineață, ne deplasăm împreună cu ghidul la templu pentru a vedea ceremonia Tak Bath. În timpul ceremoniei, locuitorii devotați din Luang Prabang îngenunchează pe trotuar, purtând mâncare în mâini, pe care o oferă călugărilor în timp ce aceștia trec îmbrăcați în hainele lor portocalii. Acest moment este semnificativ din punct de vedere cultural, deoarece are loc într-un mod pașnic și respectuos, fără a se schimba cuvinte între călugări și locuitorii care fac ofrandele. După această experiență plină de recunoștință, ghidul ne va duce la o piață locală, un loc foarte animat dimineața. După turul pieței, vom fi conduți la un restaurant local primitor de lângă râul Mekong pentru a încerca o supă menită să ne potolească foamea și să ne dea energie pentru ziua de azi. Dacă nu avem chef de supă dimineața, putem de asemenea, să savurăm pur și simplu o cafea în timp ce urmărim rutina zilnică a locuitorilor. După aceasta, ne putem întoarce la hotel pentru micul dejun complet.                                         

Orașul Luang Prabang este unul dintre cele mai frumoase orașe din Asia de sud-est, cu o locație perfectă, la punctul de întâlnire al râurilor Mekong și Nam Khan și la poalele unui lanț muntos milenar. Descoperirea orașului Luang Prabang ne va duce în cele mai emblematice și mai bogate locuri din punct de vedere cultural. Pentru a aprecia pe deplin vizitarea acestui oraș pitoresc, un ghid ne va împărtăși toate cunoștințele sale despre istoria, arhitectura și cultura orașului: Vat Mai, construit la sfârșitul secolului al XVIII-lea, este un sanctuar foarte respectat, încoronat de un acoperiș uimitor; Palatul Regal, care în prezent găzduiește Muzeul Național, are o colecție uriașă de obiecte prețioase care au aparținut în trecut familiei regale, precum și o gamă largă de statuete descoperite în templele din regiune. Aici, îl putem admira pe Buddha Phrabang, considerat cel mai sacru artefact din Laos și care a dat numele orașului; Vat Xieng Thong, templul Orașului Regal, este un complex de sanctuare și temple sacre, care prezintă unele dintre cele mai frumoase opere de artă tradițională lao și, fără îndoială, cel mai frumos sit din Luang Prabang; Vat Visoun, cel mai vechi templu din oraș, se distinge de celelalte datorită That Makmo, o stupă din piatră reprezentând o floare de lotus. Cazare la hotel Le Bel Air Boutique Resort 4* sau similar.

Ziua 13 (Duminică, 30 iunie 2024) - Luang Prabang/ mic dejun, prânz

Urcăm la bordul unei bărci cu motor locale pentru a călători spre peșterile Pak Ou, cel mai faimos sit budist din jurul orașului Luang Prabang. Această frumoasă excursie pe râul Mekong, mărginit de stânci carstice abrupte și de sate mici, ne oferă ocazia de a observa viața trăită pe malurile sale. Când ajungem la peșteri după plimbarea cu barca și după ce am urcat scările până la intrare, vom fi uimiți să găsim în interior, mii de statui de Buddha.

Vom face o plimbare cu mașina până la cascadele Kuang Sy, unul dintre punctele de atracție din Luang Prabang. Aceste cascade sunt alcătuite din formațiuni de calcar și numeroase bazine de culoare turcoaz și au devenit o destinație obligatorie pentru cei care vizitează nordul Laosului. Nivelul inferior al cascadelor a fost transformat într-un parc public și este locul unde vom face o pauză pentru a ne bucura de umbra și de atmosfera răcoroasă a cascadelor. Cu toate acestea, principalul punct de interes se află mai sus pe potecă: numeroase piscine mici, naturale, din calcar, care s-au format prin procesul de eroziune a apei. Ne bucurăm de împrejurimi și petrecem timp înotând și relaxându-ne în câteva bazine. Cazare la hotel Le Bel Air Boutique Resort 4* sau similar.                                                                                    

Ziua 14 (Luni, 1 iulie 2024)Luang Prabang-Siem Reap/mic dejun, cină

După check-out, ne întâlnim cu șoferul și ghidul pentru a ne deplasa la aeroport. Luăm zborul spre Siem Reap. Cazare la hotel Tara Angkor 4* sau similar. Cină și dans Apsara .

Ziua 15 (Marți, 2 iulie 2024) - Siem Reap/mic dejun, prânz

În această dimineață, călătorim pe un drum flancat de copaci uriași, vechi de un secol, înainte să apară o ușă maiestuoasă de piatră, în timp ce intrăm în Angkor Thom,"orașul cel mare". Ieșind în mod magic din interior, admirăm chipurile zâmbitoare masive ale templului Bayon sculptate în piatră. Construit în jurul secolelor al XII-lea și al XIII-lea, acest edificiu uimitor este înconjurat de 54 de turnuri, fiecare dintre ele fiind împodobit cu 4 fețe. După vizitarea Bayon, călătorim spre Baphuon, un munte-templu construit în secolul al XI-lea, a cărui restaurare, condusă de arhitecți francezi, s-a încheiat nu cu mult timp în urmă. Apoi, ne plimbăm de-a lungul Terasei Elefanților, care, cu o lungime de 350 de metri, era folosită pentru audiențe regale și ceremonii publice. Continuați vizita la Terasa Regelui Leprosului, construită în secolul al XII-lea și împodobită cu sculpturi magnifice Apsara.

După-amiază, vizitați cel mai faimos templu: Angkor Wat. Pornind de la bulevardul central, vă veți da seama în curând cât de imens este. Această realizare arhitecturală minunată, vă va impresiona nu doar prin elementele sale structurale, ci și prin detaliile sale artistice. Încheiați ziua vizitând Ta Prohm, un templu care pare aproape consumat de natura tropicală care îl înconjoară. Cazare la hotel Tara Angkor 4* sau similar.

Ziua 16 (Miercuri, 3 iulie 2024) - Siem Reap/ mic dejun, prânz

Ne vom îndrepta spre nord către templul Beng Mealea. Însemnând "Iazul Lotusului",acest templu din secolele 11-12 a fost probabil construit în timpul epocii Angkor Wat de către regele Suryavarman al II-lea. Este unul dintre cele mai impresionante temple, fiind complet scufundat în pădure, și este faimos pentru apariția sa în filme precum Les Deux Freres de Jean-Jacques Annaud. Aici, rocile și vegetația se reunesc într-o uniune perfectă. În timp ce ne plimbăm pe pasarela pe picioroange, încercăm să zărim apsara în diferitele nișe din mijlocul pietrelor amestecate.

De la Kompong Kleang ne îmbarcăm pe o barcă locală condusă de un căpitan din sat. Ambarcațiunea va traversa Tonlé Sap într-un ritm liniștit, oferindu-ne posibilitatea de a observa unele dintre micile sate plutitoare. Mica barcă locală este echipată cu un motor, ceea ce ne permite să ne deplasăm cu ușurință prin sat și de-a lungul diferitelor canale care duc la Marele Lac. Odată ce ajungem la capătul canalului, ne dăm seama de imensitatea acestui lac. În timpul sezonului secetos, înainte de a porni în croazieră, se oferă o plimbare pentru a cunoaște localnicii. Cazare la hotel Tara Angkor 4* sau similar.

Ziua 17 (joi, 4 iulie 2024): Siem Reap – Plecare/mic dejun 

După check-out, ne întâlnim cu șoferul și ghidul și ne vom deplasa la aeroport pentru zborul spre Siem Reap. Decolare către Timișoara cu escala în Singapore și Munchen, sosire în Timișoara, a doua zi.

 

Tarif 4190 €/pers.loc în cameră dublă sau triplă   

   Tariful este valabil pentru un grup 20 persoane.

Pentru un grup intre 15-19 persoane se adauga 150 $/pers.

 

 

 

Servicii incluse 

- Bilete de avion internaționale și taxe de aeroport 

- transferuri locale aeroport hoteluri si retur pe parcursul circuitului;

- 15 nopti cazare hoteluri de 4*

    - 2 nopți în Saigon 

    - 4 nopți în Hoi An

    - 2 nopți în Hanoi

    - 1 noapte pe vas de croazieră în Halong

    - 3 nopți în Luang Prabang

    - 3 nopți în Siem Reap

- mesele menționate în program: 15x mic dejun, 10x prânz, 3x cină

- transferul și transportul cu vas de croaziera așa cum este menționat în program

- bilete de avion: Saigon - Da Nang - Hanoi - Luang Prabang - Siem Reap, 4 segmente

- toate taxele de intrare și vizitele turistice menționate în program

- croaziera in golful Halong cu vasul de  croaziera Victory Star Cruise cu pensiune completa ;

- calatorie la bordul unei barci cu motor la peșterile Pak Ou;

- plimbare cu barca locala de la  Kompong Kleang pentru a vedea sate plutitoare;

- excursie în Delta Mekongului și croazieră de-a lungul râului Chet Say, unul din bratele fluviului Mekong;

- participare la ceremonia Baiei Tak;

- vizitarea cascadelor Kuang Sy;

- inchiriere de bărci locale și ciclism, așa cum este menționat în program;

- tur și vizite cu ghid local în Luang Prabang;
- tur și vizite cu ghid local al siturilor din Siem Reap – Angkor;

- tur panoramic și pietonal cu ghid local în Hanoi;

- intrarile la Muzeul razboiului sau muzeul Fito. Alegerea se va face cu o zi inainte;

- vizitarea unei fabrici de caramida;

- plimbare cu risca sau bicicleta;

- ghizi locali vorbitori de limba engleză

- insotitor de grup din partea agentiei;

- participarea la campania de protectie a mediului ’’Refill not Landfill’’;

- o sticlă de apă 0,5l /zi reutilizabilă;

                                                                                                   

 

 

- Mese și băuturi care nu sunt menționate în program

- Alte servicii care nu sunt menționate în program

- Bacșișuri și cheltuieli personale.

- Asigurarea personală a călătorilor.                                          

- taxa de viză 40 $ pt. Vietnam: usd/pers. -se achita in agentie;
- taxa de viză Cambodgia: 40  usd/pers. care se va achita la sosire
- taxa de viză Laos: 40  usd/pers. care se va achita la sosire

Tarifele sunt informative si se pot modifica pana la sosire
-  bacşişuri: 80 euro/pers. pentru ghizi, şoferi,  personalul de pe vapor, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel mai târziu la sosire).

-SUPLIMENT  SINGLE 720  $

Excursii OPȚIONALE  :

Hoi An - My Son - Hoi An 22 $/pers

Experiența de viață agricolă, 49 $ /pers

Ceremonia tradițională Baci într-o casă locală, 39 $/pers;

Excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii externi.

Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de  20% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu pana la  60 de zile înainte de data plecării
- diferența de 50 % din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu minim 4 pagini libere; nu se acceptă pașapoarte temporare
- 4 fotografii tip paşaport care vor fi luate în călătorie, pentru vizele care se primesc la intrarea la fiecare țară

IMPORTANT!

Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19.

Observație despre hotelurile selectate

Alegem cu prioritate hoteluri situate in centrul oraselor/oraselor. Cu toate acestea, uneori trebuie să alegem hoteluri care sunt puțin îndepărtate de centru din cauza stării „fără locuri libere” a hotelurilor centrate în oraș/oraș. Selecția de hoteluri poate fi modificată în funcție de disponibilitatea la momentul rezervării

 

Observații pentru programul de check-in și check-out în Indochina:

Dorim să menționăm clar că ora oficială de check-in la hoteluri este ora 14.00 pentru check-in și 12.00 la mijlocul zilei pentru check-out.

• Taxă suplimentară pentru check-in devreme înainte de ora 14:00: 100% din tariful camerei = cost suplimentar pentru o noapte suplimentară

• Taxă suplimentară pentru check-out târziu (până la ora 18.00): 50% din tariful camerei

• Taxă suplimentară pentru check-out târziu (după ora 18.00): 100% din tariful camerei

În unele descrieri de text, scriem următorul paragraf: „Bine ați venit la aeroport. Transfer in oras. Check-in la hotel”, nu înseamnă că check-in-ul devreme este inclus. Toate check-in-urile devreme sau check-out-uri târziu trebuie menționate în secțiunea „Servicii incluse”.

 Observații despre restaurante:

O excursie în Vietnam, Laos sau Cambodgia este o adevărată experiență culinară, mâncărurile vietnameze, cambodgiene și laotienne sunt atât de bogate și de bun gust și vă vom ajuta să descoperiți totul, de la mâncăruri locale foarte simple până la mâncăruri decorate fermecător și mai elaborate în restaurante frumoase.

Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice;
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure;
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu;

- companiile aeriene isi rezerva dreptul de a modifica orele de zbor cu notificari anticipate
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora;
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic;
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări;
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale;
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup;
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program;
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană;
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil;
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.,  în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente;
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor;
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta;
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora;
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia FANTASY  TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate;
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză;
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri;
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate;
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual;
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei;
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei;
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua platii.

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

  

Înscrie-te acum!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar să acceptați termenii și condițiile.