; &ev=PageView&noscript=1 />

Circuit la Vulcanii Noroioși

Plecare din Timișoara și Lugoj

 
Transport
Perioad─â 15.08-18.08.2024
de la
 
ÔéČ34844ÔéČ
persoan─â

Circuit la Vulcanii Noroio╚Öi 

Plecare din Timișoara: 15-18.08.2024

 

Ziua 1 

Plecare la ora 7:00 de la Casa Adam Müller-Guttenbrunn, pe traseul Timisoara-Sibiu-Târgu Ocna. 

Pe traseu se viziteaz─â Aba╚Ťia Cistercian─â de la Câr╚Ťa care a fost în Evul Mediu un a╚Öez─âmânt monahal cistercian din ╚Üara F─âg─âra╚Öului. M─ân─âstirea de la Câr╚Ťa a fost înfiin╚Ťat─â de monahi proveni╚Ťi de la aba╚Ťia cistercian─â din Igri╚Ö, la rândul lor originiari din regatul francez, de la aba╚Ťia - mam─â Pontigny. Ordinul cistercian era un ordin exempt ╚Öi depindea doar de papa de la Roma. Ulterior, regele Andrei al II -lea, vasal al Sfântului Scaun a prev─âzut anumite privilegii pentru acest a╚Öez─âmânt. Regele Matia Corvin a desfiin╚Ťat m─ân─âstirea la data de 27 februarie 1474, iar bunurile ei le-a transferat Bisericii Prepoziturii din Sibiu.

Timp liber, cin─â ╚Öi cazare la hotel de 3* în zona Târgu Ocna.

Ziua 2 

Dup─â micul dejun, ne începem ziua cu vizita la Salina Tg. Ocna, a treia cea mai mare salin─â ╚Öi una din cele mai vechi din România. De╚Ťine cea mai mare baz─â de tratament din ╚Ťar─â, amplasat─â în mina Trotu╚Ö la 240 m adâncime, ce ofer─â condi╚Ťii pentru relaxare, mi╚Öcare ╚Öi tratarea afec╚Ťiunilor respiratorii. În interior se afl─â amenajat unul dintre pu╚Ťinele l─âca╚Öuri de cult din România construite în saline, cu hramul Sfintei Varvara. De asemenea, aici exist─â ╚Öi un muzeu al form─ârii ╚Öi exploat─ârii s─ârii. De aici, pornin spre Oituz, unde vom vizita Monumentul Eroilor Cavaleri╚Öti este un monument istoric comemorativ al militarilor români din armata cavaleriei, ridicat în zona unde Armata României a purtat cea de-a treia b─ât─âlie de la Oituz. Urm─âtorea oprire va fi la Mausoleul de la M─âr─â╚Öe╚Öti un monument istoric dedicat eroilor Primului R─âzboi Mondial. Mausoleul a fost ridicat pe locul în care, în vara anului 1917, s-au desf─â╚Öurat luptele de la M─âr─â╚Öe╚Öti, soldate cu victoria trupelor române. Ne continu─âm ziua cu o vizit─â la Casa Memorial─â Mo╚Ö Ion Roat─â, inaugurat─â la 24 ianuarie 1959, cu prilejul Centenarului Unirii Principatelor Române. Restaurat─â, casa cuprinde obiecte specifice ambientului familial ╚Öi social în care a tr─âit Ion Roat─â (1806-1882) ╚Öi m─ârturii documentare privind activitatea sa în Divanul Ad-hoc al Moldovei (1857), ca deputat al ╚Ť─âr─ânimii putnene. Ultimul obiectiv al zilei este Focul Viu de la Andreia╚Öu de Jos care este un fenomen natural datorat emana╚Ťiei de gaze naturale care ies la suprafa╚Ť─â prin fisurile scoar╚Ťei terestre formând fl─âc─âri ce ard, aprinse fiind de razele solare (sau de c─âtre oameni dac─â flac─âra se stinge). Ne îndrept─âm spre Buz─âu.  

Cina ╚Öi cazare în Buz─âu la hotel 3*.

Ziua 3 

Dup─â micul dejun, plec─âm spre M─ân─âstirea Ciolanu, o m─ân─âstire de c─âlug─âri cre╚Ötini ortodoc╚Öi, atestat─â documentar înc─â din secolul XV. În poiana din fa╚Ťa m─ân─âstirii, vizit─âm ╚Öi Tab─âr─â de Sculptur─â de la M─âgura a fost realizat─â în perioada 1970-1985, ini╚Ťiativa apar╚Ťinând sculptorului Gheorghe Coman, sprijinit de Uniunea Arti╚Ötilor Plastici din România, la aceast─â expozi╚Ťie lucrând 163 de sculptori, în urma c─ârora au r─âmas 256 de lucr─âri în piatr─â. Proiectul a fost realizat pentru a marca 16 secole de la prima atestare documentar─â a ora╚Öului Buz─âu. Continu─âm vizitele cu principala atrac╚Ťie a acestui circuit, Vulcanii Noroio╚Öi, asem─ân─âtori cu ni╚Öte pâlnii cu vârful în sus, se formeaz─â la suprafa╚Ťa p─âmântului prin erup╚Ťia gazelor naturale ce î╚Öi croiesc un drum de la adâncimi de aproximativ 3.000 de metri spre suprafa╚Ťa p─âmântului, ╚Öi ajung la suprafa╚Ť─â sub form─â argiloas─â. La întoarcerea spre Buz─âu, lu─âm pranzul în satul Gabioti, parte a localit─â╚Ťii Ple╚Öcoi, unde vom avea parte de o degustare a celebrilor Cârna╚Ťi de Ple╚Öcoi.  Tur pietonal în Buz─âu în limita timpului disponibil.

Cazare ╚Öi cin─â la hotel de 3* în Buz─âu.

Ziua 4 

Dup─â micul dejun, ne întoarcem spre cas─â, iar pe drum vom vizita Muzeul Chihlimbarului. Datorit─â frumuse╚Ťii sale ╚Öi a celor peste 160 de culori în care se înf─â╚Ťi╚Öeaz─â, chihlimbarul de la Col╚Ťi (romanit, cu o vechime de 40 – 60 milioane de ani) este considerat cel mai valoros de pe planet─â. Interesul suscitat de existen┼úa unor z─âc─âminte de chihlimbar în zon─â ╚Öi preocup─ârile locuitorilor pentru exploatarea ┼či prelucrarea acestui mineral au determinat organizarea Colec┼úiei muzeale Col┼úi, denumit─â ╚Öi Muzeul Chihlimbarului ╚Öi inaugurat─â în 1980. Înainte de a ajunge în Timi╚Öoara, facem o ultim─â oprire la Cetatea F─âg─âra╚Öului cel mai impun─âtor monument al ┼úinutului, unul dintre cele mai mari ┼či mai bine p─âstrate din întreaga ┼úar─â ┼či chiar din Europa. Mihai Viteazul a acordat o aten╚Ťie deosebit─â F─âg─âra╚Öului datorit─â pozi╚Ťiei sale strategice: în aprilie 1600 cetatea devine centrul de adunare al o╚Ötilor înaintea campaniei din Moldova, iar în toamna anului 1600, dup─â înfrângerea de la Mir─âsl─âu, tot aici are loc regruparea for╚Ťelor. Dup─â vizita cet─â╚Ťii, plec─âm spre Timi╚Öoara. 

Tarif: 1700 lei/persoan─â/loc în camer─â dubl─â sau tripl─â

Tariful include:

-          3 nop╚Ťi de cazare la pensiune/hotel 3*: 1 noapte în zona Târgu Ocna, 2 nop╚Ťi în Buz─âu

-          Tip de mas─â demipensiune

-          Transport cu microbuz/autocar certificat

-          Ghid înso╚Ťitor din parte agen╚Ťiei

Tariful nu include:

-          Intr─ârile la obiectivele turistice:

Aba╚Ťia Cistercian─â Câr╚Ťa – 10 lei/adul╚Ťi, 5 lei/pensionari, copii

Vulcanii Noroio╚Öi – 5 lei/persoan─â;

Mausoleu M─âr─â╚Öe╚Öti – 8 lei/persoan─â;

Salina Tg. Ocna – 45 lei/adul╚Ťi, 40 lei/seniori (65+ ani), 30 lei/copii (3-18 ani);

Casa Memorial─â Mo╚Ö Ion Roat─â – 10 lei/adul╚Ťi, 5 lei/ pensionari;

Muzeul Chihlimbarului – 9 lei/persoan─â;

Cetatea F─âg─âra╚Ö – 30 lei/adul╚Ťi, 10 lei/elevi

-          Mesele de prânz

-          Alte cheltuieli de natur─â personal─â

Nota*:

*Tariful este calculat pentru un grup de minim 30 persoane. Daca grupul va fi mai mic, tariful se recalculeaza. 

* Ne rezerv─âm dreptul de a recalcula tariful, în cazul cre╚Öterii semnificative a pre╚Ťurilor carburan╚Ťilor fa╚Ť─â de momentul când a fost lansat programul.

*Ghidul are voie s─â modifice programul turistic f─âr─â a schimba structura acestuia.

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Nu rata oferta! Înscrie-te!

You must agree to the conditions for processing your personal data.