; &ev=PageView&noscript=1 />

Un weekend in Judetul Alba

Perioada 09.10-10.10.2021

3
 
Transport
Perioada 09.10-10.10.2021
Tarif
de la
 
7802
persoana/sejur

 Un weekend in Judetul Alba

 Viziteaza cu noi:

 

Rapa Rosie-micul canion al Romaniei - Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia - Castelul Bethlen-Haller de la Cetatea de Baltă 

 

Perioada 

 09.10-10.10.2021-2 zile/ 1 noapte

  

  Ziua 1/ sambata

          Plecare din Timisoara la ora 7.00 de la AMG spre Alba Iulia .

          Prima oprire o facem la Rapa Rosie de langa Sebes. O rezervaţie naturală unică în ţară, denumită popular şi ”micul canion al României” se află la doi paşi de oraşul Sebeş, în judeţul Alba. Râpa Roşie este o rezervaţie naturală, geologică, formată  în argilă roşie, veche de 60 de milioane de ani. În arealul acesteia au fost descoperite fosle ale unor dinozauri. 

         Plecare spre Alba Iulia . Se viziteaza Cetatea Alba Carolina pe Traseul celor Trei Fortificatii.  Daca ajungem inainte de  ora 12.00 se poate participa la schimbarea garzii austriece de la Poarta a III.  In weekend este posibil sa asistam si la tragere de  salve de tun. Cetatea bastionară de tip Vauban de la Alba Iulia a fost construită între anii 1715-1738 în contextul instaurării stăpânirii habsburgice în Transilvania si este astazi considerata una dintre cele 7 minuni ale Romaniei. 

          Urmand Traseul celor Trei Fortificatii, veti vedea Poarta Monetariei Principatului Transilvaniei, Poarta de Sud a Castrului Roman, Tabara Militara, Platforma de artilerie si locul de belvedere. Alte obiective care se pot vizita : celula in care a stat  Horia  inainte sa fie executat si temnita.  Sala Unirii (locul in care s-a semnat Actul Unirii Transilvaniei cu Romania, la 1918- intrarea este libera) împreună cu Muzeul Unirii. Cladirea a fost construita in secolul XIX si a fost folosita drept cazina de catre armata austro-ungara. In interior sunt exponate din perioada Marii Uniri.

           Pranzul se poate lua la restaurantul medieval din incinta Cetatii Pub 13, situat chiar langa Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan. Dupa servirea pranzului continuam vizita:  Catedrala Reintregirii Neamului cunoscuta si sub numele de „Catedrala Incoronarii”, simbolul Unirii si locul in care au fost incoronati regele Ferdinand si regina Maria ; Catedrala Romano-Catolica Sfantul Mihail, cea mai veche si cea mai lunga catedrala din Romania.

        Cazare si cina la hotel 3* in zona  Alba Iulia.

 Ziua 2 / duminica

        Mic dejun si plecare Cetatea de Baltă, unde vizitam  Castelul Bethlen-Haller. Tipic renascentist, cu forma sa rectangulară și cele patru turnuri circulare în colțuri, castelul din Cetatea de Baltă, cunoscut şi sub numele de Castelul Bethlen-Haller, a fost ridicat între anii 1615-1624 de către Miklos Bethlen, Cancelarul Transilvaniei. De-a lungul timpului, castelul a trecut prin numeroase transformări: construcția actualei clădiri a fost finalizată în anul 1624, iar între anii 1769-1773, castelul a fost reamenajat în stil baroc. Facem un tur ghidat al  castelului. In drum spre casa facem o oprire pentru servirea pranzului.

           Plecare spre Timisoara, sosire seara tarziu.

Tarif 380 lei/pers 

 

 

Tariful include:

 ·        1 noapte  cazare hotel 3 * situat in Alba Iulia , camere cu 2-3 paturi

 ·        transport autocar

 ·        masa mic dejun si cina

 ·    ghid insotitor

 

Tariful nu include:

 ·        intrarile la obiectivele turistice care se doresc a se vizita

 ·        Supliment single 100 lei

 

 

 

 

Tariful este valabil pentru un grup de 30 persoane.

In cazul in care vor fi mai putini platitori tariful se recalculeaza.

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.