Istorie, religie si natura in judetul Alba!

Perioada 27.06-28.06.2020

 
Transport
Perioada 27.06.2020-28.06.2020
Tarif
de la
 
5745
persoana/sejur

Istorie, religie si natura in judetul Alba!

Viziteaza cu noi:

Cetatea Alba Iulia-Manastirea Ramet-Conacul Secuiesc-  

Rimetea-cel mai frumos sat din Transilvania !!!

27.06-28.06.2020/2 zile/1 noapte

 

Ziua 1/ sambata

 Plecare din Timisoara la ora 7.00 de la AMG spre Alba Iulia

Sosire in orasul Alba Iulia . Se viziteaza Cetatea Alba Carolina pe traseul celor 3 Fortificatii.  Daca ajungem inainte de  ora 12.00 se poate participa la schimbarea garzii austriece de la Poarta a III.  In weekend este posibil sa asistam si la tragere de  salve de tun! Cetatea bastionară de tip Vauban de la Alba Iulia a fost construită între anii 1715-1738 în contextul instaurării stăpânirii habsburgice în Transilvania si este astazi considerata una dintre cele 7 minuni ale Romaniei. 

Dupa spectacolul Garzii, putem sa admiram fortificatiile din zona sau chiar sa urmam Traseul celor Trei Fortificatii, unde veti vedea Poarta Monetariei Principatului Transilvaniei, Poarta de Sud a Castrului Roman, Tabara Militara, Platforma de artilerie si locul de belvedere. Alte obiective care se pot vizita : celula in care a stat  Horia  inainte sa fie executat si temnita.  Sala Unirii (locul in care s-a semnat Actul Unirii Transilvaniei cu Romania, la 1918. Intrarea este libera) împreună cu Muzeul Unirii. Cladirea a fost construita in secolul XIX si a fost folosita drept cazina de catre armata austro-ungara. In interior sunt exponate din perioada Marii Uniri.

Pranzul se poate lua la restaurantul medieval din incinta Cetatii – Pub 13, situat chiar langa Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan. Dupa servirea pranzului continuam vizita:  Catedrala Reintregirii Neamului cunoscuta si sub numele de „Catedrala Incoronarii'', simbolul Unirii si locul in care au fost incoronati regele Ferdinand si regina Maria ; Catedrala Romano-Catolica Sfantul Mihail, cea mai veche si cea mai lunga catedrala din Romania.

Cazare si cina la hotel 3* in zona  Alba Iulia/Sebes.

Ziua 2 / duminica

Mic dejun si plecare spre  Mănăstirea de la Râmeţ, un lăcaş plin de spiritualitate în mijlocul naturii.  Aceasta este unul dintre cele mai vechi aşezăminte ortodoxe din Transilvania, fiind construită undeva înainte de anul 1377. Este un monument arhitectural unic, având doar două intrări în altar, una ţinând loc de uşi împărăteşti, iar cealaltă de uşi diaconeşti. Situată în Muţii Trascăului, pe lângă râul Geoagiului, într-un loc numit „Valea Mănăstirii”, străjuită de stânci impresionante, bisericuţa cu hramul “Izvorul Tămăduirii” ţine ascunse în ziduri destul de multe taine.Se cunoaște cu precizie că al treilea strat de fresce de pe zidurile interioare a fost pictat de Mihu de la Crişul Alb, în 1377. Acest element face din lăcaș unul dintre puținele biserici românești de piatră databile, poate, în secolul XIII.

Plecam spre satul Rimetea cu o posibila oprire la Coltesti la Conacul Secuiesc unde se poate servi un pranz la restaurant si sa ne relaxam in gradina Conacului.

Comuna Rimetea (sau Torockó) este o veritabilă minune aflată în judeţul Alba, la graniţa cu judeţul Cluj. Este poate cel mai frumos sat din Transilvania, atât din punct de vedere al mediului înconjurător, cât şi al construcţiilor din sat. Este singurul sat din România distins cu premiul Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural material. Rimetea este un loc unde se poate vedea un peisaj unic în lume, cu case albe şi ferestre verzi care fiind neschimbate de sute de ani atrag foarte mulţi turişti în fiecare an. Special la acest sat care are o populaţie majoritară de origine maghiară este faptul că din cele 300 de case mai mult de jumătate dintre acestea îşi păstrează culoarea albă specifică secolului XIX.

Plecare spre Timisoara, sosire seara tarziu.

 

Tarif 280 lei/pers

Tariful include:

·         1 noapte  cazare hotel 3 * situat in Alba Iulia/Sebes, camere cu 2-3 paturi

·         transport autocar

·         masa mic dejun si cina

·         ghid insotitor

 

Tariful nu include:

     -intrarile la obiectivele turistice care se doresc a se vizita

      -supliment single 100 lei

 

 

Tariful este valabil pentru un grup de 40  persoane.

In cazul in care vor fi mai putini platitori tariful se recalculeaza.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.