Plecare din Timisoara!
Weekend in Transilvania!
Cetati si biserici fortificate!
Atractiile excursiei:
Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus, Cetatea Fagaras, Cetatea Rupea, Biserica Fortificata Viscri, Sighisoara-Cetate medievala
Ziua 1
Plecare din Timisoara la ora 6.00 de la AMG pe traseul Deva-Sibiu-Sambata de Sus-Fagaras-Rupea- Viscri -Sighisoara.
Prima vizita o facem la Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus. Mănăstirea Sâmbăta, cunoscută și sub denumirea Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, este un așezământ monahal de călugări. Inițial, a avut o biserică de lemn având dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii), fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu. Aflată pe valea râului Sâmbăta, la poalele Munţilor Făgăraş, la o altitudine de peste 600 m, Mănăstirea Brâncoveanu este renumită ca loc de reculegere, mângâiere şi întărire sufletească pentru credincioşii şi vizitatorii ce se roagă ori poposesc la acest sfânt locaş. Continuam calatoria spre Fagaras, unde vizitam Cetatea Făgărașului, cel mai important monument al Făgărașului, unul dintre cele mai mari din țară și chiar din Europa. Complexul feudal de la Făgăraș, a cărui construcție a început la sfârșitul secolului al XIV-lea și se continuă, prin adaugări succesive, până la mijlocul secolului al XVII-lea, a fost precedat de-o fortificație din lemn, înconjurată cu un șanț și val de pământ, atestată arheologic pentru secolul al XII-lea. Urmatorul obiectiv din itinerariu este cetatea Rupea, unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României, primele semne de așezări omenești datând din paleotic si neoliticul timpuriu (5.500-3.500 î.H.). Prima atestare documentară datează din anul 1324 când sașii răsculați împotriva regelui Carol Robert, al Ungariei s-au refugiat în interiorul cetății, Castrum Kuholm. Numele de Kuholom face referire la roca pe care a fost ridicata: bazaltul. Documente din secolul al XV-lea menționează cetatea ca fiind un important centru comercial și meșteșugăresc, cu 12 bresle. Plecare spre satul Viscri care adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, de altfel fiind una din cele 6 înscrise în patrimoniul mondial UNESCO.
Plecare spre Sighisoara. Cina si cazare hotel 3* in zona.
Ziua 2
Mic dejun . Sighisoara cea mai mare cetate medievala din Europa care este locuita fara intrerupere. Istoria scrisă a Sighișoarei începe abia în anul 1280, anul primei atestări documentare a cetăţii sub denumirea de „Castrum Sex”. Cetatea a avut iniţial 14 turnuri, care aparţineau fiecare câte unei bresle, şi patru bastioane, însă, în prezent, aici mai există doar nouă turnuri şi trei bastioane, dintre care cel mai reprezentativ este Turnul cu Ceas (Turnul Orelor). Vizitare obiective turistice : Cetatea Sighisoara, Casa Venetiana, Biserica din deal, Casa Vlad Dracula, Turnul Tabacarilor, Turnul Macelarilor, Turnul Fierarilor, Turnul Cositoarelor, Turnul Aurarilor,Turnul Cizmarilor, Scoala din Deal, Scara Scolarilor, Piata Centrala, Biserica Manastirii, Piata Boema. Plecare spre Timisoara, cu oprire la Albota, ferma de pastravi de la poalele Muntilor Carpati, in Valea Arpaselului inconjurata de Rezervatia naturala Arpasel, muchia Albota si de varful muntos “Vanatoarea lui Buteanu”, unde vom servi masa de pranz.
Sosire seara tarziu.
Tarif 390 lei/persoana
Tariful include:
-1 noapte de cazare cu demipensiune
-transport autocar clasificat conform normelor UE
-ghid insotitor
Tariful nu include:
-intrarile la obiectivele turistice
-masa de pranz
-supliment single 100 lei/pers
-Cetatea Fagaras 15 lei / pers
Pensionari+studenti: 7 lei/pers
-Cetatea Rupea - 10 lei/persoana
5 lei/elevi, student
Nota*:
*Tariful este valabil pentru grup de minim 40 de persoane.
*În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculează.