Circuit Zarnesti

Plecare din Timisoara 15.09-19.09.2021

 
Perioada 15.09-19.09.2021
Tarif
 
22162
persoana/circuit

FANTASY TRAVEL

va propune:

Circuit zona Zarnesti

Herghelie  de lipitani!

Hai in  drumetii pe carari de munte!

Viziteaza cu noi: castele, cetati, biserici!

 

Perioada 15.09-19.09.2021

5 zile/4 nopti

Ziua 1

Plecare din Timisoara la ora 6,00 pe ruta -Sebes -Avrig-Fagaras-Zarnesti.  La 3 km de Sebes ne oprim  la Rapa Rosie, o rezervaţie geologică  ce se intinde pe  o suprafaţă de 10 ha. Un alt obiectiv pretios esta  Cetatea Calnic - Kelling în germană – este situată la numai trei kilometri de autostrada dintre Sebeş şi Sibiu, în mijlocul unui sat amplasat fermecător în Podişul Secaşelor. Micuţa cetate cu ziduri circulare este o oază de verdeaţă, curată şi îngrijită, într-un sat care a cunoscut şi vremuri (mult) mai bune.

Urmatoarea oprire o facem la Herghelia Sambata de Jos care a fost fondata in anul 1874. Aici gasim una din cele mai importante herghelii de cai Lipițani din lume, se cresc 7 linii de sânge care poartă numele armăsarilor care au stat la baza formării actualelor efective: Conversano, Favory, Maestoso, Neapolitano, Pluto, Siglavy-Capriola și Tulipan.

Plecare spre Zarnesti.  Cazare  si cina in zona Zarnesti.

Ziua 2

Mic dejun

Dimineata pornim pe traseul Zarnesti-Rasnov-Zarnesti. Se viziteaza exterior Cetatea Rasnov cunoscuta si sub denumirea de Cetatea Taraneasca Rasnov, atestata documentar inca din anul 1335. Cetatea, aşezată pe o stâncă abruptă, este accesibilă numai pe latura răsăriteană. Astfel, arhitectura sa a fost adaptată reliefului, fortificarea urmărind eficienţa apărării dealului. Cetatea se poate vizita doar exterior, interior fiind in proces de reabilitare. Dupa amiaza drumetie in Prapastiile Zarnestilor. Prapastiile Zarnestilor reprezinta o serie de chei spectaculoase usor accesibile de 3-4 km lungime.

Cazare si cina zona Zarnesti.

 Ziua 3

Mic dejun. Traseul zilei: Zarnesti-Homorod (Rupea)-Viscri-Bunesti-Cloasterf-Saschiz-Sighisoara-Apold Iacobeni (deviere la Netus-Movile cu intoarcere la Iacobeni)-Merghindeal-Cincu-Fagaras –Zarnesti. Obiective turistice; Cetatea taraneasca si biserica din Homorod , cetatea taraneasca de la Viscri construita in anul 1100; biserica fortificata din Cloasterf in interiorul careia se pot admira balcoane de lemn ce dateaza din sec XVI-XVII; biserica evanghelica din Saschiz construita de colonistii sasi la sfarsitul secolului al XV-lea ; cetatea medievala din Sighisoara ; cetatea fortificata Netus ; cetatea si biserica din Merghindeal; biserica Fecioarei Maria si ruinele fortificatiei din Cincu; cetatea Fagarasului situata in centrul orasului ce adaposteste Muzeul Tarii Fagarasului.

Cazare si cina zona Zarnesti.

 Ziua 4

Mic dejun

Zarnesti-Plaiul Foii-Zarnesti/drumetii. Zi dedicata drumetiilor in imprejurimile Zarnestiului in zona  Plaiul Foii, unde pot fi admirate o serie de monumente ale naturii: Cerdacul Stanciului, Grota Stanciului, Peştera Dâmbovicioara, Prăpăstiile Zărneştilor sau Marele Grohotiş.  

Cazare zona Zarnesti.

 Ziua 5  

Mic dejun

Zarnesti-Bran Rucar-Curtea de Arges-Timisoara. Pe traseul se viziteaza urmatoarele obiective turistice: Castelul Bran renumit datorita asocierii sale cu legenda Contelui Dracula ; orasul Curtea de Arges cu Manastirea, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din Tara Romaneasca  si Biserica Domneasca, ctitoria domnitorului Basarab I .

 

Sosire in Timisoara seara tarziu.

 

Tarif 1090 lei/pers /loc in camera dubla sau tripla

Tariful include:

-4 nopti cazare hotel/pensiune 3*

-masa demipensiune

-transport autocar clasificat

-ghid insotitor

Tariful nu include:

-intrarile la abiectivele turistice

-masa de pranz

-supliment single 300lei/persoana

Nota*:

*Tariful este valabil pentru un grup de 30 pesoane platitoare.

*Pentru un grup intre 20-29 pers se achita un supliment de 100 lei/pers.

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.